ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μονή Αββακούμ: Δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις - Πιθανή συνδρομή ελληνικών Αρχών

Αδήλωτα €1.3 εκ. στον Φόρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις όπως και συνδρομή των ελληνικών Αρχών για κάποια ακίνητα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου μετά την 8ημερη κράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ΑΛΦΑ Καλημέρα» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου ανέφερε «από εδώ και πέρα ξεκινά ένας κύκλος ερευνών στη βάση των μαρτυριών που έχουμε εξασφαλίσει πρόσφατα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε όλα τα τεκμήρια, όλη τη μαρτυρία που χρειάζεται για να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρωτική εικόνα για το τι ακριβώς έγινε σε σχέση με τα αδικήματα που διερευνούμε». Συνεχίζοντας ο κ. Ανδρέου αναφορικά με τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο είπε ότι ένα από τα στοιχεία τα οποία που διερευνούμε είναι και το αδίκημα της παρέμβασης του σε δικαστική διαδικασία, το οποίο έγινε σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς αν θα ζητηθεί η συνδρομή των Αρχών της Ελλάδας για κάποια ακίνητα ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας απάντησε «και σε αυτή την περίπτωση αν χρειαστεί θα γίνει, αν δεν έγινε ήδη κάποια ενέργεια όσον αφορά τα συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία αναζητούν οι ανακριτές για να τα συμπεριλάβουν στον ποινικό φάκελο».

Όσον αφορά αν θα γίνουν κι άλλες συλλήψεις για την υπόθεση, ο κ. Ανδρέου δήλωσε «τίποτα δεν αποκλείεται. Οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, καθημερινά λαμβάνονται καταθέσεις, αν και εκεί που εξασφαλιστεί οποιαδήποτε μαρτυρία και τα δεδομένα είναι τέτοια, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις».

Υπό 8ήμερη κράτηση ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτα €1.3 εκ. στον Φόρο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου.  Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για αδικήματα που έχουν σχέση με συνομωσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, κλοπή, ψευδή φορολογική δήλωση, φορολογικά αδικήματα και άλλα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Φορολογίας, υπάρχει αδήλωτο ποσό πέραν των €1.330.000 που προέκυψαν από τις πωλήσεις του ζαχαροπλαστείου που λειτουργούσε η Μονή. Επιπλέον, υπάρχουν αδήλωτα ποσά που αφορούσαν την ανέγερση της Μονής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση