ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μοντέλο Ραούφ Ντενκτάς θέλει ο Οζερσάι

Το μοντέλο ήταν επιτυχημένο όσον αφορά τις σχέσεις ψευδοκράτους - Τουρκίας, ανέφερε ο Τ/κ «υπεξ»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το "επιτυχημένο" μοντέλο και πολιτική του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντεντκτάς στις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία δήλωσε ότι θα εφαρμόσει ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος δεν έχει πάρει θέση στην αντιπαράθεση Τούρκων αξιωματούχων με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Σε δηλώσεις του στην τ/κ εφημερίδα Χαμπερτζί, ο «υπεξ» και υποψήφιος «πρόεδρος» είπε ότι αν εκλεγεί θα είναι ο ηγέτης ολόκληρης της κοινότητας και θα εργαστεί για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Θεωρεί, είπε, πολύ πιο σημαντικό από τη λύση του Κυπριακού να διασφαλιστεί η ειρήνη μεταξύ των κοινοτήτων.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Όζερσαϊ είπε ότι μπορεί να δημιουργήσει υγιείς σχέσεις με την Τουρκία που είναι στρατηγικός εταίρος των Τουρκοκυπρίων λέγοντας ότι «σήμερα έχουμε ένα κράτος. Αυτό αντανακλά τη βούληση του τ/κ λαού. Εμείς δεν είμαστε φυλή. Έχουμε ένα κράτος και η βούληση μας αντανακλάται μέσα από τους θεσμούς αυτού του κράτους. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που κυβερνούν αυτό το κράτος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καβγαδίζουμε γι’ αυτό. Δεν είναι προς όφελος αυτής της χώρας μια προσέγγιση και μια γλώσσα που βλάπτει την ειρήνη ανάμεσα στις κοινότητες. Επομένως, θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από τη λύση του Κυπριακού να υπάρχει ειρήνη μεταξύ των κοινοτήτων».

Κατά τον ίδιο, ήταν επιτυχημένο το μοντέλο και η πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς όσον αφορά τις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία, και είναι υποψήφιος γιατί θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόσει παρόμοια πρακτική με απώτερο στόχο να μπορέσει να επιτευχθεί μια κοινή πολιτική μεταξύ Τουρκίας – ψευδοκράτους, λέγοντας ότι σήμερα υπάρχει μια βαθιά πολιτική και διπλωματική κρίση με την Τουρκία.

Εναντίον του Ακιντζί και ο Ντερβίς Έρογλου

Στο μεταξύ σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντεμίρορεν, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί ότι με τις δηλώσεις του στην The Giuardian εβλαψε και μόλυνε τις αδελφικές σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.

Βρίσκεται στην πολιτική από το 1974, είπε, και δεν είδε ποτέ την Τουρκία να σκέφτεται το θέμα της προσάρτησης της Κύπρου, ούτε και άκουσε ποτέ την Τουρκία χρησιμοποιεί έστω και μια έκφραση γι’ αυτό. Έχω συναντηθεί πολλές φορές ανέφερε ο Έρογλου, με διάφορους ηγέτης της Τουρκικής Δημοκρατίας και δεν άκουσα από κανέναν Τούρκο κρατικό αξιωματούχο να κάνει αναφορά σε προσάρτηση.

Για τις δηλώσεις Ακιντζί, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι «δεν ήταν αναγκαίο να αρχίσει αυτή τη διένεξη ο Ακιντζί καθώς μπαίνει σε προεκλογική εκστρατεία». Υποστήριξε δε ότι ο κ. Ακιντζί δημιούργησε αυτή τη διαμάχη για να την χρησιμοποιήσει ως εργαλείο και να κερδίσει πλεονέκτημα εν΄όψει των «προεδρικών εκλογών». Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι εκλογές θα είναι δύσκολες για τον Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση