ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μόσχα: Τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό με μαχαίρι στη Λάρνακα

Ουκρανή επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ρώσους πολίτες στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

Ο ρωσικός δημόσιος οργανισμός Rossotrudnichestvo, που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και ασχολείται με τη ρωσική ομογένεια στο εξωτερικό και την προώθηση του ρωσικού πολιτισμού, ζήτησε από την ρωσική Ανακριτική Επιτροπή να ασκήσει δίωξη με την κατηγορία της τρομοκρατίας εναντίον Ουκρανής υπηκόου, η οποία φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ρώσους πολίτες στην Κύπρο.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του οργανισμού Γεβγκένι Πριμακόφ, γνωστός διεθνολόγος και δημοσιογράφος, στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Telegram, αναφερόμενος στη σύλληψη 55χρονης Ουκρανής από την κυπριακή Αστυνομία, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε Ρώσους πολίτες στη Λάρνακα χθες, ημέρα της Σημαίας στη Ρωσία.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, σε ευθεία αναλογία με αντίστοιχες επιθέσεις στο Ισραήλ με τη χρήση ψυχρού όπλου. Η Rossotrudnichestvo (Ρωσική Συνεργασία) απευθύνεται στην Ανακριτική Επιτροπή ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της τρομοκρατίας», έγραψε ο Πριμακόφ, τον οποίον επικαλείται το ρωσικό κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», υποστηρίζοντας ότι εκείνος «δεν απέκλεισε ότι οι κυπριακές διωκτικές Αρχές θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση».

«Στα ΜΜΕ ήδη αναφέρεται ότι “δήθεν επιτέθηκε”. Σε ποιο βαθμό “δήθεν” είναι ορατό στο βίντεο από το σημείο του συμβάντος», επισημαίνει ο Πριμακόφ στην ανάρτησή του.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι «σχεδιάζεται να ασκηθεί δίωξη στην Ουκρανή πολίτη για επίθεση, κατοχή μαχαιριού εκτός οικίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και δημόσιας τάξης, καθώς και χρήση ψυχρού όπλου για εκφοβισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση