ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπάχαλο με το Safe Pass - Προστριβές με πελάτες και ακυρώσεις

«Οικονομικά καταστροφικό το νέο μέτρο»

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Της Πάριας Ευσταθίου

Δυναμικά μέτρα ετοιμάζονται να λάβουν οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Αναψυχής, μετά την εφαρμογή του μέτρου του SafePass που δημιουργεί, όπως υποστηρίζουν, καταστροφικές συνέπειες στις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο 24Νews, ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ, κ. Φάνος Λεβέντης, μετέφερε τις συνθήκες που επικρατούσαν το τριήμερο που μας πέρασε.

«Ήταν χάλια η κατάσταση, ένα μπάχαλο. Υπήρχαν προστριβές με πελάτες, αντιδράσεις, διαμαρτυρίες, ακυρώσεις κρατήσεων, με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν μείωση κύκλου εργασιών ακόμη και 60%».

Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως μεγάλο μέρος του προσωπικού των Κέντρων Αναψυχής αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τον έλεγχο, υπό τον κίνδυνο καταγγελίας και προστίμου.

«Πρόκειται για μια αχρείαστη ταλαιπωρία», αναφέρει ο κ. Λεβέντης, συμπληρώνοντας πως: «θα έπρεπε το κράτος να ασκήσει διακριτικά αυτόν έλεγχο».

Τα μέλη του ΠΑΣΙΚΑ θα προχωρήσουν σε αποτίμηση του τριημέρου, ελπίζοντας την ίδια ώρα σε διαφοροποίηση των αποφάσεων την Τετάρτη όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση που εξακολουθεί να είναι προϋπόθεση το SafePass στους χώρους εστίασης, ένα από τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, είναι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, μέχρι τον τερματισμό του διατάγματος, αφού για τους ίδιους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο 24news, είναι οικονομικά καταστροφικό να λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού στους χώρους συγχρωτισμού και σε κοινωνικές εκδηλώσεις και την αναχαίτιση της διασποράς, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τα πιο κάτω:

1. Από τις 9 μέχρι τις 31 Ιουλίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους καθορίζεται στα 250 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass ή στα 350 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την 1η δόση και έχει παρέλθει περίοδος 3 εβδομάδων είτε έχουν νοσήσει με COVID τους τελευταίους έξι μήνες. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε υποστατικό/τομέα.

2. Από τις 9 μέχρι τις 31 Ιουλίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εξωτερικούς χώρους καθορίζεται στα 350 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass ή στα 500 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την 1η δόση και έχει παρέλθει περίοδος 3 εβδομάδων είτε έχουν νοσήσει με COVID τους τελευταίους έξι μήνες. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε υποστατικό/τομέα.

3. Τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση και τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος με την προσκόμιση του απαραίτητου ιατρικού πιστοποιητικού, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών.

4. Οι χώροι στους οποίους θα ισχύσουν τα πιο πάνω είναι τα υποστατικά εστίασης, οι χώροι εκδηλώσεων ή δεξιώσεων, τα νυχτερινά κέντρα, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικοχορευτικοί χώροι, τα μπαρ, οι δισκοθήκες, τα θέατρα, τα αμφιθέατρα, οι αίθουσες θεαμάτων, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας και τα γήπεδα, εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου.

5. Οι επιχειρήσεις/υποστατικά που θα επιλέξουν να φιλοξενούν στα υποστατικά τους μόνο πολίτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να αναγράφουν σε περίοπτο χώρο στην επιχείρηση/υποστατικό του, καθώς και να ενημερώνουν τους πολίτες, για την απόφασή τους.

6. Ευθύνη για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass και των άλλων υγειονομικών μέτρων φέρει ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής των επιχειρήσεων και των υποστατικών. Τονίζεται ότι η Αστυνομία και οι εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί των Υπηρεσιών/Τμημάτων θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο και την επιτήρηση των μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση