ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα αναβολή στην υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος νομιμοποίησης εσόδων

Απούσα η 37χρονη επιχειρηματίας λόγω νοσηλείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα αναβολή έλαβε σήμερα η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην πολύκροτη υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπου κατηγορούνται συνολικά επτά πρόσωπα, ανάμεσά τους η 37χρονη επιχειρηματίας, μέλη της οικογένειάς της, ένας 40χρονος, μια δεσμοφύλακας, καθώς και ο βαρυποινίτης.

Η 37χρονη, η οποία θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στο κατηγορητήριο, δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, καθώς –όπως ανέφερε ο δικηγόρος της– νοσηλεύεται από τις 18 Νοεμβρίου σε ιδιωτική κλινική της Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να παραστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Η κατηγορούμενη 2 εξακολουθεί να νοσηλεύεται και δεν είναι σε θέση να παρουσιαστεί. Ζητούμε αναβολή της δικάσιμου», ανέφερε ο συνήγορός της προς το τριμελές σώμα. Η Κατηγορούσα Αρχή, όπως και οι υπόλοιποι δικηγόροι υπεράσπισης, δεν έφεραν ένσταση.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και όρισε νέα δικάσιμο για 17 Δεκεμβρίου 2025, στις 9:00 το πρωί. Ωστόσο, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης λόγω της απουσίας της κατηγορουμένης, το ένταλμα ωστόσο, αποφασίστηκε να παραμείνει ανεκτέλεστο.

Στην προηγούμενη διαδικασία, στις 3 Οκτωβρίου, η απάντηση στις κατηγορίες είχε αναβληθεί λόγω εκκρεμών αιτήσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο, με τις οποίες προσβλήθηκαν τα εντάλματα έρευνας και λήψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των κατηγορουμένων.

Πλην του βαρυποινίτη, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X