ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού

Από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετείχαν 20 πυροσβέστες μαζί με 6 πυροσβεστικά οχήματα

Newsroom K

Σε συναγερμό τέθηκε την Παρασκευή 12/07 το απόγευμα στις 17:15 η πυροσβεστική για νέο μέτωπο πυρκαγιάς στην Επαρχία Λεμεσού. Συγκεκριμένα στην περιοχή Μοναγρούλι - Ασγάτα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 19:50 αφού έκαψε συνολικά οκτώ εκτάρια πευκοδάσους και χαμηλής βλάστησης, εκ των οποίων τα έξι εκτάρια είναι κρατικό δάσος. Η φωτιά είναι πλεον υπό πληρη έλεγχο

Την περιοχή της πυρκαγιάς θα επιτηρούν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αποτροπή τυχόν αναζωπύρωσης.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Νωρίτερα

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Αλεξάνδρου Διευθυντή του Τμήματος Δασών μας ενημέρωσε πως η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη όμως είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο «Στην αρχή ανησύχησα πάρα πολλή τώρα είμαι αισιόδοξος». Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση με συνολικά 10 οχήματα από το Τμήμα Δασών και τρία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία ανέλαβε την προστασία κτηνοτροφικών υποστατικών που βρίσκονται στην περιοχή. Ακόμη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς το Τμήμα Δασών κινητοποίησε και δυο αεροσκάφη, δυο ελικόπτερα της Αστυνομίας όπως και ένα των Βρετανικών Βάσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

Η φωτιά που ξέσπασε βρισκόταν κοντά σε υποστατικά ενώ παράλληλα απειλούσε και το Κρατικό Δάσος Λεμεσού. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Αλεξάνδρου το έργο είναι αρκετά δύσκολο αφού οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν διευκολύνουν την κατάσβεση. Ακόμη τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στα δυο σημεία που προαναφέρθηκαν αφού η πυρκαγιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Μοναγρούλι Λεμεσού

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου, 2019 και ώρα 17:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κοινότητα Μοναγρούλι Λεμεσού.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 19:50, αφού έκαψε συνολικά 8 εκτάρια πευκοδάσους και χαμηλής βλάστησης, εκ των οποίων τα 6 εκτάρια είναι κρατικό δάσος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εργάστηκαν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης από το Τμήμα Δασών συμμετείχαν επίγειες δυνάμεις αποτελούμενες από 50 άντρες μαζί με 7 μικρά και 8 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και 4 καδενοφόρους εκσκαφείς.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετείχαν 20 πυροσβέστες μαζί με 6 πυροσβεστικά οχήματα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν επίσης από αέρος, τα 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, καθώς και 4 ελικόπτερα πυρόσβεσης

Την περιοχή της πυρκαγιάς θα επιτηρούν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αποτροπή τυχόν αναζωπύρωσης.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X