ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νομική Υπηρεσία: Διαψεύδει δημοσιεύματα σε σχέση με προσφυγή στο ΕΔΑΔ για περιουσία στην Αμμόχωστο

Η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών για το χειρισμό της υπόθεσης, καταλήγει η ανακοίνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο σε σχέση με την ατομική προσφυγή που εκκρεμεί στο ΕΔΑΔ για περιουσία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (υπόθεση K.V. Mediterranean Tours Limited v. Turkey), η Νομική Υπηρεσία διαψεύδει την αναφερόμενη στα εν λόγω δημοσιεύματα είδηση, σύμφωνα με την οποία η Δημοκρατία φέρεται να ζήτησε και να έλαβε, τρίμηνη παράταση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), για την καταχώρηση σχολίων στην Μονομερή Δήλωση που έχει καταχωρήσει η Τουρκία στα πλαίσια της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στις Ανακοινώσεις Τύπου που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΑΔ, ημερομηνίας 16 Μαρτίου 2020 και 9 Απριλίου 2020 αντίστοιχα, το Δικαστήριο έχει αναστείλει και παρατείνει, αυτοβούλως, τις ήδη ταχθείσες προθεσμίες στις ενώπιον του εκκρεμούσες υποθέσεις, εξ αιτίας της παγκόσμιας κρίσης στη δημόσια υγεία. Αναληθώς επομένως, αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, ότι έχει υποβληθεί αίτημα για παράταση από την Λευκωσία στην προαναφερόμενη υπόθεση, προστίθεται.

Η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών για το χειρισμό της υπόθεσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X