ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Καλά στην υγεία τους τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα

Νοσηλεύονται στο Γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο Αναφοράς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις άνδρες, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ Λάρνακας - Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης, ανέφερε ότι «το τρίτο περιστατικό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο γύρω στις 10.30 χθες βράδυ. Η κατάσταση της υγείας των ασθενών είναι καλή, το βράδυ κύλησε ομαλά, ήταν ευδιάθετοι και παρακολούθησαν τηλεόραση, ενώ δεν παρουσιάστηκαν οποιεσδήποτε επιπλοκές είτε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι «τώρα εισερχόμαστε στην δεύτερη φάση, αφού σιγά σιγά θα αρχίσει η εκκένωση ολόκληρου του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και θα ακυρωθούν χειρουργεία, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν και οι ασθενείς θα αποστέλλονται για τις επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Λάρνακας ή ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές. Εκτός από το Γυναικολογικό και το Παιδιατρικό Τμήμα άρχισε και η εκκένωση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης για να φιλοξενήσει άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό». Εξήγησε ότι «η εκκένωση του Νοσοκομείου δεν γίνεται επειδή υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς ή τους κατοίκους της περιοχής, αλλά γιατί βλέπουμε να αυξάνονται δυστυχώς τα κρούσματα κορωνοϊού και χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Γνωρίζουμε την κατάσταση των ασθενών που έχουν τον ιό και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης και απομόνωσης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καροτσάκης είπε πως «στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχουν τα φάρμακα και τα αναλώσιμα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για αντιμετώπιση του ιού. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τι θα διαγνώσουν οι γιατροί θα υπάρξει στήριξη στους ασθενείς, αφού στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών και οτιδήποτε χρειάζεται θα τους παρασχεθεί».

Σημείωσε για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της περιοχής και δεν υπάρχει κίνδυνος για κανένα άτομο. Οι οικογένειες των ασθενών πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια έμπειρου προσωπικού, δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε επιπλοκές και θα κάνουμε το παν για την αποθεραπεία τους».

Όσον αφορά τους επιβάτες του αεροσκάφους που έφτασε χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Gatwick της Βρετανίας, ο κ. Καροτσάκης είπε ότι «αυτοί εξετάστηκαν από γιατρό και νοσηλευτές που μετέβησαν στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου όπου μεταφέρθηκαν, μετά τον εντοπισμό του 28χρονου που παρουσίασε υψηλό πυρετό. Οι επιβάτες εξετάστηκαν, λήφθηκαν καταθέσεις και έδωσαν στοιχεία επικοινωνίας και τους δόθηκαν οδηγίες για κατ΄οίκον περιορισμό».

Ανέφερε ακόμα ότι ο 28χρονος επιβάτης μεταφέρθηκε από το αεροσκάφος με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να εξεταστεί, λήφθηκαν δείγματα για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και αναμένονται τα αποτελέσματα. Πρόσθεσε επίσης ότι «υπήρξαν διαμαρτυρίες από μερίδα επιβατών, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και δόθηκαν οδηγίες στα μέλη της Αστυνομίας που ήταν παρόντα στο χώρο, να παρέμβουν, ούτως ώστε ο γιατρός και οι νοσηλευτές να καταφέρουν να διεκπεραιώσουν το έργο τους».

Αναφορικά με το αεροσκάφος είπε πως «αυτό θα απολυμανθεί καθώς και όλοι οι χώροι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επιβάτες. Ωστόσο τι θα γίνει στη συνέχεια θα αποφασιστεί από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος έχει λάβει οδηγίες από το Υπουργικό Συμβούλιο και τα μέτρα που λαμβάνονται ενδέχεται να διαφοροποιηθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X