ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας μελετά αίτημα επιδόματος στους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης, ο Αρχηγός έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση από τον κ. Τράγκολα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης θα μελετήσει αίτημα των αυτοδυτών της Ειδικής μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), για λήψη καταδυτικού επιδόματος, όπως λαμβάνουν συνάδελφοι τους που ανήκουν στη Λιμενική Αστυνομία και την Αεροπορική Πτέρυγα της Αστυνομίας. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση από το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το συγκεκριμένο ζήτημα, με σκοπό να μελετηθεί και να επιληφθεί του θέματος.

Στο μεταξύ, ο πρώην Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Χατζηγεωργίου με επιστολές που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ζητά όπως αρθεί η αδικία σε βάρος των αυτοδυτών της ΕΜΑΚ που εκκρεμεί εδώ και 13 χρόνια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου κάλεσε τον Αρχηγό Αστυνομίας να προχωρήσει στην τροποποίηση των κανονισμών της Δύναμης, για να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο επίδομα το οποίο έχει εγκριθεί από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή τις καθημερινές έρευνες στις λίμνες της ορεινής Λευκωσίας για την εξιχνίαση των στυγερών εγκλημάτων με θύματα γυναίκες και παιδιά, με τη συμμετοχή και αυτοδυτών της ΕΜΑΚ.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως η ΕΜΑΚ συστάθηκε το 2001 με οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας και από τις αρχές του Απρίλη του 2002 τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Δημιουργήθηκαν, είπε, διάφορες ομάδες ανάμεσα σε αυτές και η ομάδα αυτοδυτών η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει χρειαστεί να παρέμβει.

Η σύσταση της ομάδας της ΕΜΑΚ έγινε όταν ο ίδιος ήταν Διευθυντής του πυροσβεστικού σώματος της Κύπρου και με δική του εισήγηση επί κυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη.

Αναφερόμενος στο ιστορικό, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε πως ενώ είχε αρχικά εγκριθεί το επίδομα αυτό το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα αφού το 2006 ο τότε Αρχηγός Αστυνομίας δεν συναίνεσε στην καταβολή του επιδόματος αυτού στους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ ενώ παραχωρείται στους συναδέλφους τους της Λιμενικής και της Αεροπορικής Πτέρυγας της Αστυνομίας.

Ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε την αναγκαιότητα όχι μόνο παραχώρησης του επιδόματος αλλά ακόμη και αύξησης του αριθμού των αυτοδυτών της ΕΜΑΚ γιατί, παρατήρησε, η Κύπρος, ως νησί, καλύπτει μια ακτογραμμή 400 περίπου χιλιομέτρων στις ελεύθερες περιοχές, ότι η Κύπρος διαθέτει 14 αλιευτικά καταφύγια, κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κύπρο 4.000.000 περίπου επισκέπτες, με κύριο σκοπό να απολαύσουν τη θάλασσα του τόπου μας, κάθε χρόνο διακινούνται περίπου 1.000.000 ταξιδιώτες μέσω των λιμανιών Λεμεσού και Λάρνακας, τα δύο διεθνή αεροδρόμια βρίσκονται πάνω στη θάλασσα και σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος, είτε κατά την απογείωση, είτε κατά την προσγείωση, οι πιθανότητες το αεροσκάφος να πέσει στην ξηρά είναι ελάχιστες, η Κύπρος διαθέτει 40 φράγματα και σε περίπτωση ενός καταστροφικού σεισμού θα πλημμυρίσουν μεταξύ άλλων υπόγεια πολυκατοικιών στα οποία θα παγιδευτούν πιθανόν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X