ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στην κοινή Ευρωπαϊκή δράση για την Ημέρα της Ευρώπης

Με την Παιδική του Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βασιλικής Αναστασίου, τραγουδά τον Ύμνο της Ευρώπης «Ωδή στη Χαρά»

ΚΥΠΕ

Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στην κοινή Ευρωπαϊκή δράση για την Ημέρα της Ευρώπης με την Παιδική του Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βασιλικής Αναστασίου, και τραγουδά τον Ύμνο της Ευρώπης "Ωδή στη Χαρά", από την Ενάτη Συμφωνία του Λούντβιχ φον Μπετόβεν. Ο ύμνος εκφράζει τα ευρωπαϊκά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στο σύνδεσμο πιο κάτω μπορεί να δείτε τον Ύμνο της Ευρώπης από πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο των πόλεων της Ευρώπης - EUROCITIESΕπίσης, όπως αναφέρεται, η Δημοτική Σύμβουλος Μπέττυ Κουσουλίδου ανέγνωσε μήνυμα του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για την Ημέρα της Ευρώπης.

«Σήμερα η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δοκιμάζεται. Η πανδημία έχει ταράξει συθέμελα την Ευρώπη και απαιτεί άμεση αντίδραση σε επίπεδο αναπτυξιακό, κοινωνικό, θεσμικό και πολιτικό. Το εγώ πρέπει να γίνει εμείς. Κοινός σκοπός μας η προστασία των δημοτών μας.
Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Έχουμε μακρύ δρόμο για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα. Οι πόλεις αποτελούν πόλους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής και αυτή την περίοδο θα χρειαστούν ενίσχυση.
Μπορούμε να πετύχουμε της έξοδο από αυτήν την κρίση μόνο αν εργαστούμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», αναφέρει στο μήνυμα του ο Δήμαρχος.

Δήμαρχοι και Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, καταλήγει η ανακοίνωση, έστειλαν το μήνυμα τους για αυτήν τη μέρα στο πιο κάτω βίντεο: 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικτύου EUROCITIES,«Η Ευρώπη μας αντιπροσωπεύει την ενότητα και την αλληλεγγύη σε διασυνοριακό επίπεδο, ειδικά αυτές τις στιγμές της παγκόσμιας κρίσης» – αυτό είναι το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών των πόλεων για την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2020.

Σε ένα κοινό βίντεο, οι δήμαρχοι 14 ευρωπαϊκών πόλεων ζητούν αλληλεγγύη και τονίζουν τον ρόλο των πόλεων που συνεργάζονται και βοηθούν η μία την άλλη. Για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης, οι πόλεις, όλα τα μέλη του δικτύου EUROCITIES, τραγουδούν μαζί τον ευρωπαϊκό ύμνο, «Ωδή στη Χαρά» από τους Ludwig van Beethoven και Friedrich Schiller. Τραγουδιστές από κάθε πόλη από το σπίτι τους, λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού σχηματίζουν μια ευρωπαϊκή χορωδία.

Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι: Μπολόνια, Βόννη, Μπράγκα, Βουδαπέστη, Εδιμβούργο, Espoo, Φλωρεντία, Γάνδη, Καρλσρούη, Λειψία, Λέουβεν, Λευκωσία, Πάου, Πέζαρο, Στουτγάρδη, Τάμπερε, Βαγιαδολίδ, Βιέννη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση