ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Πολυβίου: Ουδόλως με εκφοβίζουν οι δηλώσεις του Γ. Εισαγγελέα

Απάντηση του γνωστού νομικού στα όσα δήλωσε ο Κώστας Κληρίδης ότι εξετάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας δίνει ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου. Ο γνωστός νομικός αντιδρώντας στα όσα δήλωσε ο κ. Κληρίδης στην «Κ» με νόημα δηλώνει πως δεν τον εκφοβίζουν οι δηλώσεις του. Στο ίδιο πνεύμα αναφέρει πως οι δικηγόροι είναι και πρέπει να φαίνονται ανεξάρτητοι. Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το Ανώτατο Δικαστήριο ο κ. Πολυβίου τονίζει πως πρέπει να τύχει προστασίας.

Αυτούσια η δήλωση του Πόλυ Πολυβίου στην «Κ»

«Το Ανώτατο Δικαστήριο και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προστατευθεί έναντι όλων. Εξασκώ το επάγγελμα για πέρα των 40 ετών, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και την αξιοπιστία του Δικαστικού Συστήματος που θα πρέπει να προστατευθεί ως κόρην οφθαλμού. Ουδόλως με εκφοβίζουν οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Οι δικηγόροι είναι και πρέπει να φαίνονται ανεξάρτητοι και να εξασκούν το επάγγελμα χωρίς φόβο».

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο, λέει στην «Κ» ο Κ.Κληρίδης

Ανοιχτό παραμένει για τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου με αφορμή τα όσα διημείφθησαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας όπως δήλωσε στην «Κ» θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο. «Ζήτησα να πάρω το αποστενογραφημένο επίσημο πρακτικό του Δικαστηρίου, για να εξετάσω κάθε ενδεχόμενο. Δεν νομίζω εν πάση περιπτώσει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο», ήταν η αντίδραση του Κώστα Κληρίδη.

Νωρίτερα Κώστας Κληρίδης και Πόλυς Πολυβίου είχαν έντονη φραστική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια εκδίκασης της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, σε σχέση με την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας. Σε κάποιο σημείο της ακρόασης ο Πόλυθς Πολυβίου επέρριψε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για «άστοχες ενέργειες» τους, που καταγράφονται σε ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Πολυβίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία άσκησε το δικαίωμα της για καταχώρηση έφεσης στην απόφαση του Κακουργιοδικείου να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννης Κυπρή από τις εις βάρος τους κατηγορίες στην υπόθεση. «Δεν είναι αυτή κατηγορία να εκτοξεύεται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Ασκήσαμε δικαίωμα έφεσης, έχουμε κάθε δικαίωμα να δικαστούμε από Ανώτατο Δικαστήριο αυτής της χώρας, όπως και οι κατηγορούμενοι άσκησαν το δικαίωμα τους για υποβολή προδικαστικών ενστάσεων», είπε ο κ. Κληρίδης.

Ο κ. Πολυβίου αντέδρασε λέγοντας πως «Το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες», με τον Γενικό Εισαγγελέα να ζητά να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λίβελλο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση