ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Μητροπολίτης Κύκκου στηρίζει Ησαΐα στις Αρχιεπισκοπικές

Ο Ησαϊας είναι ο δυναμικός, πολύγλωσσος και με βαθιά θεολογική παιδεία Ιεράρχης, είπε ο Μητροπολίτης Κύκκου

ΚΥΠΕ

Τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα ως το νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στηρίζει με σημερινή γραπτή δήλωσή του ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, «επειδή ορισμένοι διαστροφείς της αλήθειας διαδίδουν ψευδώς ότι ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητα για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα, αισθάνομαι την ανάγκη, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να προβώ στην ακόλουθη δήλωση».

«Ψυχή τε και σώματι», αναφέρει στη δήλωσή του, «υποστηρίζω με θέρμη πολλή, την υποψηφιότητα του πνευματικού μου τέκνου Ησαΐα Κυκκώτη προς ανάδειξή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αγιωτάτης Εκκλησίας Κύπρου».

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας «ο Μητροπολίτης Ησαϊας είναι ο δυναμικός, πολύγλωσσος και με βαθιά θεολογική παιδεία Ιεράρχης, ο οποίος βιώνει την ποιμαντική του δράση ως ιεραποστολική μαρτυρία θυσίας για τον άνθρωπο», προσθέτοντας ότι «διαπνέεται επίσης από υψηλά οράματα, τα οποία έχει την ικανότητα να υλοποιεί σε έργα γόνιμης εκκλησιαστικής πνοής».

Τονίζει ακόμα ότι «αν θέλουμε μία Εκκλησία, η οποία παράλληλα με το ποιμαντικό και αγιαστικό της έργο, θα αισθάνεται τον παλμό της εποχής και το ρυθμό της ζωής και θα δίνει λύσεις στα σύγχρονα πιεστικά προβλήματα, δεν έχουμε παρά να ψηφίσουμε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα, ως το νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση