ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Ο ΠΔΣ εξετάζει σήμερα τις καταγγελίες Ν. Κληρίδη

Ο Γενικός Εισαγγελέας εξέφρασε την Τρίτη τη θέση ότι δεν τηρήθηκε η θεμελιακή αρχή του δικαίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεδριάζει σήμερα στις 16:00 ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος με τη συνεδρία να αναμένεται να ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τις καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους επηρεαζόμενους.

Ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης με επιστολή του την περασμένη Παρασκευή προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε πιθανό επηρεασμό Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε εκδικάσεις υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου λόγω συγγενικών και/ή εργασιακών σχέσεων που διατηρούν με το Δικηγορικό Γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου ΔΕΠΕ. Ο κ. Κληρίδης κατονομάζει συγκεκριμένα τους νυν και πρώην δικαστές: Μ. Νικολάτο, Σ. Ναθαναήλ, Λ. Παρπαρίνο, Α. Κραμβή, Μ. Χριστοδούλου, Λ. Καουτζιάνη, Κ. Παμπαλλή, Α. Λιάτσο και Τ. Οικονόμου.

Στην ανακοίνωσή του το Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα είχε αναφέρει ότι στην επιστολή του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη «τίθεται μια διαστρεβλωμένη εικόνα και επιχειρείται απροκάλυπτη επίθεση εναντίον του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος, προσθέτοντας ότι οι εξωδικαστικές διευθετήσεις αγωγών συγγενικών του προσώπων εναντίον της Τράπεζας Κύπρου έγιναν απόλυτα νόμιμα και νομότυπα. «Τα συγγενικά μου πρόσωπα, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ήταν ενήλικα, τόσο κατά τις διαβουλεύσεις, όσον και κατά τη διευθέτηση και εκπροσωπήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου από τους έγκριτους δικηγόρους Σταύρο Παύλου και Χρίστο Κληρίδη, αντίστοιχα», ανέφερε ο κ. Νικολάτος στη δική του ανακοίνωση.

Σε αντίδρασή του στις καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη και έπειτα από τις ανακοινώσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Προέδρου του Μύρωνα Νικολάτου, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης εξέφρασε την Τρίτη τη θέση ότι δεν τηρήθηκε η θεμελιακή αρχή του δικαίου, σύμφωνα με την οποία η δικαιοσύνη όχι μόνο πρέπει να απονέμεται, αλλά πρωτίστως πρέπει να φαίνεται ότι απονέμεται σε σχέση με τις δύο αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που οδήγησαν στην αθώωση ή επισφράγισαν την απαλλαγή της Τράπεζας Κύπρου και υψηλόβαθμων στελεχών της σε ποινικές υποθέσεις.

Μετά την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα το Ανώτατο έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτικό σε σχέση με την έφεση αρ. 423/17 «προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, επί του παρόντος», με τον Κώστα Κληρίδη να απαντά ότι «με την παράθεση του κειμένου του πρακτικού, επιβεβαιώνεται ακριβώς η δήλωση μου».

Το Γραφείο Πολυβίου με δική του επιστολή τη Δευτέρα για το ζήτημα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Νίκου Κληρίδη είναι ανυπόστατοι, κακόπιστοι, και, σε τελική ανάλυση, δυσφημιστικοί και απολύτως απαράδεκτοι. Η επιστολή του κ. Νίκου Κληρίδη είναι γεμάτη από ανακρίβειες και υπαινιγμούς και σαφώς προωθεί αλλότριους σκοπούς».

Ο δικηγόρος Χρίστος Τριανταφυλλίδης, με δική του επιστολή προς τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρο Ιωαννίδη, επίσης τη Δευτέρα, τον καλεί να παραπέμψει το δικηγόρο Νίκο Κληρίδη ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου «δια να στοιχειοθετήσει τα αναφερόμενα εις τον υποφαινόμενο και τον αποβιώσαντα πατέρα μου εις την επιστολή του της 11/1/2019».

Ο Πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ανδρέας Κραμβής επίσης με ανακοίνωση του τη Δευτέρα, αναφέρει ότι η συμπερίληψη του δικού του ονόματος στην επιστολή του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη «είναι ασύνδετη με τις σκέψεις που έχουν ως επίκεντρο την Τράπεζα Κύπρου και συνδεδεμένα με αυτήν πρόσωπα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X