ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο πρώτος παραδοσιακός Μουσουλμανικός Γάμος στις Φυλακές

Η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών

ΚΥΠΕ

Για πρώτη φορά τελέστηκε παραδοσιακός Μουσουλμανικός Γάμος στο Τμήμα Φυλακών, ανακοινώθηκε την Κυριακή και στάληκε στα ΜΜΕ και βίντεο από το γεγονός.

Στην ανακοίνωση των Φυλακών αναφέρεται ότι με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη αξία και διαφορετικότητα και ειδικότερα το σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία, τελέστηκε στο Τμήμα Φυλακών, παραδοσιακός Μουσουλμανικός γάμος, τηρώντας όλα τα θρησκευτικά έθιμα.

Η τέλεση του γάμου έγινε από τον Ιμάμη και σε αυτή παρευρέθηκαν συγγενείς του κρατούμενου και της συζύγου του, το παιδί τους, καθώς και κρατούμενοι. Διευκρινίζεται ότι στο ίδιο πλαίσιο έχουν τελεστεί αρκετοί θρησκευτικοί γάμοι και βαφτίσεις Χριστιανών Ορθόδοξων, Καθολικών και Ευαγγελιστών, καθώς και πολιτικοί γάμοι και Σύμφωνα Συμβίωσης αλλοδαπών και Κύπριων.

Τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια, η Διεύθυνση των Φυλακών επέτρεψε την ανεξιθρησκεία στις Φυλακές, διαφυλάσσοντας το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία όπως και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα και σχετικά μεταξύ τους. Όλοι οι έγκλειστοι έχουν το δικαίωμα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να έχουν επαφή με τους θρησκευτικούς τους εκπροσώπους όποτε επιθυμούν.

Στο Τμήμα Φυλακών, αναφέρει οι ανακοίνωση, ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές, ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται πράξη στην καθημερινότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των έγκλειστων ανθρώπων, καλλιεργώντας υγιείς στάσεις ζωής και καταργώντας στερεότυπα, προκαταλήψεις και ανισότητες.

«Όλοι οι άνθρωποι - έγκλειστοι και ελεύθεροι – είναι διαφορετικοί, μοναδικοί, αλλά ίσοι, και έχουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς καμία διάκριση», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση