ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο σάλος, οι καταθέσεις και τα αδικήματα για τα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου

Για κατάθεση κλήθηκαν μαθητές - Καταγγελία από τον Διευθυντή του σχολείου

Της Άντρης Θρασυβούλου

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κοινή γνώμη το περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα (14/9) στο Λύκειο Παραλιμνίου με πρωταγωνιστές μαθητές να πετούν από το μπαλκόνι του σχολείου κότες, κουνέλια και κροτίδες. Η Αστυνομία αυτεπάγγελτα ξεκίνησε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας λειτουργίας του σχολείου στο πλαίσιο των εορτασμών της πρώτης μέρας των τελειόφοιτων.

Ήδη ο Διευθυντής του σχολείου έχει προβεί σε σχετική καταγγελία ενώ έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία παραθέτοντας τα γεγονότα.

Για κατάθεση έχουν ήδη κληθεί και μαθητές ενώ η Αστυνομία διερευνά σοβαρά αδικήματα όπως κακομεταχείριση ζώων, παράνομη κατοχή φωτοβολίδων και καπνογόνων και παράνομη συνάθροιση.

Όπως ανέφερε στην «Κ», ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Αμμοχώστου Αντρέας Κωνσταντίνου, τα επίμαχα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο της Αστυνομίας που προσπαθεί να εντοπίσει τους μαθητές που προέβησαν στις συγκεκριμένες ενέργειες. Τα άτομα που εμπλέκονται υπολογίζονται γύρω στα 25.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου οι μαθητές που είναι πέραν των 16 ετών είναι νομικά υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.

Υπουργείο Παιδείας: Θ' ακολουθήσει έρευνα

Στο μεταξύ, για διεξαγωγή έρευνας εκ μέρους του Υπουργείου έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως ανέφερε μέσω twitter, «προέχουν οι έρευνες της Αστυνομίας, αλλά θα ακολουθήσει και έρευνα του Υπουργείου», προσθέτοντας πως μέρος της παιδείας μας και δείκτης πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στα ζώα.

ΟΕΛΜΕΚ: «Απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας καταδίκασε τα όσα συνέβηκαν στην σχολική μονάδα. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Χατζησάββας, «ήταν μια κάκιστη πράξη εκ μέρους συγκεκριμένου αριθμού μαθητών η οποία προσβάλλει όλους μας και μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικότερα την κοινωνία μας. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι συγκεκριμένες ενέργειες να αμαυρώνουν την εικόνα του συνόλου των μαθητών και γενικά το σχολείο μας. Ήδη η Διεύθυνση έχει αρχίσει τις διαδικασίες για την έρευνα γι’ αυτό το ζήτημα και αναμένεται ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα τιμωρηθούν για τις ενέργειες τους», τόνισε ο ίδιος.

Πάντως, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων μερίδα μαθητών από συγκεκριμένα σχολεία προβαίνουν σε ενέργειες προκαλώντας αναστάτωση με κροτίδες, ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που στο σκηνικό συμπεριλήφθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο ζώα, με την κακοποίηση τους να είναι έκδηλη.

«Αυτό που συνηθίζει μερίδα μαθητών που είναι η εξαίρεση κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς είναι να προβαίνουν σε απαράδεκτες ενέργειες όπως και στο Λύκειο Παραλιμνίου και σε μεμονωμένα σχολεία. Οι διευθύνσεις των σχολείων πάντοτε τις προηγούμενες ημέρες είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα και ενημερώνουν και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Στο μεταξύ, η «Κ» επικοινώνησε με την Συμβουλευτική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια και Πρόεδρο της Ψυχολογικής Ένωσης Κύπρου, Λουίζα Θεοφάνους η οποία ανέφερε ότι τέτοιες συμπεριφορές παραπέμπουν σε επίδειξη και ανωριμότητα της ηλικίας. « Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν τα κίνητρα τους, εάν π.χ το ξεκίνησε ένας μαθητής και παρασύρθηκαν οι υπόλοιποι, ή τι απάντησαν για το περιστατικό για περαιτέρω ανάλυση », σημειώνει η κ. Θεοφάνους η οποία θέτει ζήτημα ωστόσο του ελέγχου εκ μέρους των εκπαιδευτικών στα σχολεία καθώς τέτοια περιστατικά φανερώνουν σύμφωνα με την ίδια ότι πιθανόν να μην υπάρχει επαρκής έλεγχος στην σχολική μονάδα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση