ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:04
 

O τοίχος της καλοσύνης στη Λευκωσία

Newsroom K

«Εν το θέλεις; Άηστο. Χρειάζεσαίι το; Πιάσ’ το» Αυτό γράφει η μικρή πινακίδα δίπλα στην κρεμάστρα με τα ρούχα, σε έναν τοίχο σε μια γωνία της πλατείας Φανερωμένης.

Αυτό είναι το σλόγκαν των τοίχων καλοσύνης οι οποίοι εμφανίστηκαν αρχικά στο Ιράν, στη συνέχεια εξαπλώθηκαν στην Ελλάδα και πλέον ήρθαν και στο νησί μας. Η εκστρατεία ξεκίνησε αυθόρμητα από έναν άνδρα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του με σύνθημα: «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησέ το εδώ. Αν το χρειάζεσαι, πάρε το» και γρήγορα ένα κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια απλή και απόλυτα λειτουργική ιδέα. Οι πολίτες καλούνται να αφήσουν πράγματα και ρούχα που δεν χρησιμοποιούν προκειμένου να τα πάρει κάποιος άλλος που τα έχει πραγματική ανάγκη.

Στην Ελλάδα, το παράδειγμα του Ιράν ακολούθησε πρώτη η Λάρισα όπου αντί για ρούχα οι πολίτες μπορούν να αφήσουν φαγητό. Η σελίδα «Ο τοίχος της καλοσύνης» στο Facebook ενημερώνει τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Τώρα σε περίπτωση, που βρεθείτε στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία και έχετε πράγματα (σε καλή κατάσταση) που δεν χρησιμοποιείτε κρεμάστε τα στον τοίχο της καλοσύνης για να τα πάρει κάποιος άλλος που τα έχει ανάγκη. Αν πάλι είσαστε αυτός που έχει ανάγκη διαλέξτε ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X