ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Τζιωνής βίαζε τη Σάρα, καταγγέλλει ο δικηγόρος της

Η Σάρα Σιάμς γίνεται μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στον Στρόβολο.

Του Δημήτρη Λουκά

Οδηγήθηκαν εκ νέου στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία στην οδό Ζαλόγγου. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διαδικασία η Σάρα Σιάμς άλλαξε δικηγόρο, ενώ στην σημερινή δικάσιμο απαλλάχθηκε από τέσσερις κατηγορίες και μετετράπη σε μάρτυρα κατηγορίας.

Στις 21 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει το Κακουργιοδικείο την ποινή που θα επιβάλει στη Σάρα Σιάμς.

Η έναρξη της δικασίμου έγινε με την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, να ανακοινώνει ενώπιον του δικαστηρίου ότι με οδηγίες του Γενικού εισαγγελέα αναστέλλονται οι κατηγορίες ένα, δύο, πέντε, επτά και οκτώ, με τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να ανακοινώνει ότι η Σάρα Σιάμς απαλλάσσεται από τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο δικηγόρος της Σάρας, Θανάσης Κορφιώτης, ο οποίος έκανε αναφορά σε σημαντικά γεγονότα που αφορούν την πελάτισσά του. «Όταν μου ανατέθηκε η υπόθεση και την μελέτησα», είπε, «σχημάτισα την άποψη ότι η Σάρα έπρεπε να διαφοροποιηθεί από τη σκοτεινή κατάσταση που βρισκόταν, εγώ της εισηγήθηκα την κατεύθυνση που έχουμε σήμερα, ενώ συμφώνησε και η οικογένειά της».

Αναφερόμενος στην οικογένειά της, είπε ότι είναι πάρα πολύ συγκροτημένη, μια μέση κυπριακή οικογένεια. «Εργαζόταν παράλληλα όταν σπούδαζε, αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα της», πρόσθεσε ο κ. Κορφιώτης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα από την νόσο Κρονς. Η γνωριμία της Σάρας με τον Λοΐζο Τζιωνή ήταν δυστυχώς σημαδιακή για την ζωή της, αφού η επίδραση που είχε αυτός ο άνθρωπος πάνω της ήταν τέτοιας μορφής και αρκετή να σημαδέψει την ζωή της για πάντα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορφιώτης.

Όσον αφορά την σχέση και την εξάρτησή της από τις ουσίες, είπε ότι στην πρώτη της συνάντηση με τον Τζιωνή, εκείνος της έδωσε ναρκωτικά, ενώ όταν οι γονείς της γνώρισαν τον Τζιωνή, ο πατέρας της τής είπε ότι αυτός ο άνθρωπος θα την έστελνε στη φυλακή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Μάλιστα, είπε, απομακρύνθηκε από τους γονείς της, επειδή δεν ενέκριναν την σχέση της με τον κατηγορούμενο Τζιωνή.

Βιασμοί και ξυλοδαρμοί

«Εγκατέλειψε τη δουλειά της και τις σπουδές της, αλλά η συμπεριφορά του Τζιωνή εναντίον της ήταν το πιο εξευτελιστικό που μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Τη ζήλευε παθολογικά. Δύο κινητά και ένα τάμπλετ τα κατέστρεψε ο κατηγορούμενος, λόγω ζήλιας. Κλείδωνε τη Σάρα μέσα στο δωμάτιο ή στο σπίτι, την χτυπούσε, τη βίαζε σε αρκετές περιπτώσεις, λίγες ώρες μετά τα γεγονότα στην οδό Ζαλόγγου τη βίασε στην Αγία Νάπα», ήταν οι περαιτέρω συγκλονιστικές αποκαλύψεις του κ. Κορφιώτη. «Η Σάρα παρόλα αυτά αγαπούσε τον κατηγορούμενο, άλλα φοβόταν για τη συμπεριφορά του».

Εξάλλου, η Σάρα προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τζιωνή σε σχέση με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Όταν ασθένησε η Σάρα ο κατηγορούμενος δεν πήγε να την δει, πήγε μόνο για 10 λεπτά στο νοσοκομείο για να του δώσει λεφτά που αυτός χρειαζόταν. Όταν η Σάρα σκεφτόταν να φύγει από κοντά του, ο ίδιος της το απαγόρευε, βάσει των αναφορών του δικηγόρου της κατηγορούμενης.

«Με αυτά τα δεδομένα έρχομαι στο γεγονός του φόνου. Αυτό που έκανε η Σάρα ήταν μια σιωπηλή συμπόρευση για το τι σκέφτηκε ο κατηγορούμενος για το θέμα της ληστείας, αυτή η σιωπηλή συμπόρευση δεν ήταν άσχετη με την ψυχολογική της κατάσταση. Το βράδυ εκείνο έκανε και η Σάρα ναρκωτικά. Δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό που έγινε, δεν συμμετείχε καθόλου στην εκτέλεση, στη ληστεία. Δεν το σχεδίασε εκείνη», τόνισε ο δικηγόρος.

Χρέος της η συνεργασία για εξιχνίαση του εγκλήματος

Σε σχέση με τηβούληση για συνεργασία για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, ο κ. Κορφιώτης, είπε ότι η πελάτισσά του, από τον Απρίλιο του 2018 έδωσε καταθέσεις στην αστυνομία, πολλές από αυτές σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Το θεωρεί χρέος της προς την Δημοκρατία, προς τον εαυτό της και προς την δικαιοσύνη, γι' αυτό σκοπεύει να παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας». Δεν είναι άτομο η Σάρα, ούτε η οικογένειά της, που έχουν σχέση με τα δικαστήρια, είπε χαρακτηριστικά. Έχει επανασυνδεθεί με την οικογένεια της, έστω και ως κρατούμενη, ενώ έχει απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Έχει κάνει αίτηση μέσω των φυλακών για να επαναρχίσει τις σπουδές της. Ζητούμε την επιείκεια του δικαστηρίου και εννοείται ότι απολογείται για ό,τι έπραξε, κατέληξε.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο κ. Αναστασίου, δικηγόρος του Τζιωνή, ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τη νέα αυτή εξέλιξη και το πώς επηρεάζεται η υπερασπιστική γραμμή του πελάτη του, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «ξεκάθαρα θέλουν να συζητήσουν το ενδεχόμενο η Σάρα να βγει μάρτυρας κατηγορίας».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση