ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οδοφράγματα: Πόσοι πέρασαν μέχρι στιγμής από και προς τα κατεχόμενα

Νεότερα στοιχεία από την Αστυνομία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επαναλειτούργησαν τα οδοφράγματα, τα οποία άνοιξαν στις 6:00 το πρωί για διακίνηση από και προς τα κατεχόμενα. Η επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων ξεκίνησε έπειτα από τη σχετική συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, μέχρι τις 5 το απόγευμα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου από τις κατεχόμενες περιοχές προς τις ελεύθερες περιοχές διακινήθηκαν 392 Ε/κ πολίτες και 1,061 Τ/κ. Από ελεύθερες προς κατεχόμενες περιοχές πέρασαν 731 Ε/κ και 716 Τ/κ. Στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλας προς ελεύθερες περιοχές διακινήθηκαν 29 Ε/κ και 120 Τ/κ (αναμεσά τους και μαθητές), ενώ προς κατεχόμενα πέρασαν 29 Ε/κ, 6 Ευρωπαίοι πολίτες και 104 Τ/κ. Στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας από κατεχόμενες προς ελεύθερες περιοχές διακινήθηκαν 214 Ε/κ και 84 Τ/κ, ενώ από ελεύθερες προς κατεχόμενες περιοχές 356 Ε/κ (επέστρεψαν οι 40) και 56 Τ/κ εκ των οποίων οι 6 επέστρεψαν.

Στο οδόφραγμα Δερύνειας προς κατεχόμενα διακινήθηκαν 78 οχηματα και 153 άτομα, ενώ προς ελευθερες περιοχες πέρασαν 58 οχηματα και 92 άτομα. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα γίνεται με την προσκόμιση αρνητικού πιστοποιητικού ύστερα από εξέταση PCR ή rapid τεστ αντιγόνου, το οποίο πρέπει να είναι σε έντυπη μορφή και σε γλώσσα κατανοητή στην άλλη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων και των Αγγλικών, όσον αφορά το όνομα του διερχόμενου προσώπου, μαζί με αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση