ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όγδοη μέρα διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα

Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα

Έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» βρίσκονται για 8η συνεχόμενη ημέρα οι κτηνοτρόφοι που κατέρχονται σε συνεχή διαμαρτυρία εναντίον της απόφασης της «κυβέρνησης» να εισάγει κρέας από την Ολλανδία, ενώ το πρόβλημα της τιμής πώλησης και προμήθειας στα κατεχόμενα παραμένει άλυτο.

Μετά την ένταση και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από την «πρωθυπουργία», μετά που με τρακτέρ οι κτηνοτρόφοι γκρέμισαν το προσεκτικό κιγκλίδωμα της «αστυνομίας» και μέρος της καγκελόπορτας και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους «αστυνομικούς», οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν την μεσολάβηση του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν προς τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ για να ξεκινήσουν έναν διάλογο.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης με τουλάχιστον 11 «βουλευτές» του κόμματός του, βρέθηκαν στον τόπο της διαμαρτυρίας και με παρότρυνση των διαμαρτυρομένων μπήκαν στο προαύλιο του κτιρίου. Ωστόσο ο «πρωθυπουργός» Ουστέλ δεν ήταν στο γραφείο του. Όταν ο κ. Ερχιουρμάν μετέφερε το μήνυμα του κ. Ουστέλ να πάει αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων στη «βουλή» να τον δει, ο πρόεδρος της ένωσης κτηνοτρόφων, Μουσταφά Ναϊμογουλαρί αρνήθηκε καλώντας τον Ουνάλ Ουστέλ να πάει στο γραφείο του.

Ο κ. Ναϊμογουλαρί ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισαν να σταματήσουν την πώληση ζωντανών ζώων για ένα μήνα και θα διανέμουν το γάλα που παράγουν δωρεάν. Ζήτησε την άμεση άρση της απόφασης για εισαγωγή κρέατος από το εξωτερικό και άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι αυτό γίνεται για να «βολευθούν ημέτεροι».

Στην ερώτηση «πόσες μέρες θα είστε ακόμα εδώ;» ο κ. Ναϊμογουλαρι απάντησε «Ο Αλλάχ ξέρει, ανάλογα με την κατάσταση».

Ευχαριστώντας τις συντεχνίες που στηρίζουν την διαμαρτυρία τους και σήμερα ήταν εκεί, είπε ότι η «κυβέρνηση» γνωρίζει ότι μεταχειρίζεται άδικα τους παραγωγούς. «Αυτή η στήριξη θα μεγαλώσει. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί».

Σε ανάρτησή του αργότερα στα ΜΚΔ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ διερωτήθηκε γιατί ο «πρωθυπουργός» αποφεύγει το διάλογο σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση