ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι αποζημιώσεις στην υπόθεση Αστρασόλ

Η Επιτροπή των Καρκινοπαθών θυμάτων του εργοστασίου Αστρασόλ με ανακοίνωση εξέφρασε τη μεγάλη της απογοήτευση για τις αποφάσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε τρεις αποφάσεις για αποζημιώσεις υπέρ εναγόντων και εναντίον εναγομένων στην υπόθεση του εργοστασίου Αστρασόλ. 

Συγκεκριμένα, για τον Θεοφάνη Χρύσανθού, ο οποίος καταχώρησε αγωγή υπό την προσωπική του ιδιότητα και ως πατέρας και κηδεμόνας του Σταύρου ετών 11, αμφότεροι από τα Λατσιά, το Δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις για ειδικές ζημιές €46.078.44 για έξοδα στην Νέα Υόρκη, €20.500,00 για εισιτήρια και €46.892.36 για απώλεια μισθών καθώς επίσης €5.000,00 για οχληρία και επέμβαση στην απόλαυση της οικίας του.

Για την Κωνσταντίνα Μπάρκα, η οποία καταχώρησε αγωγή υπό την προσωπική της ιδιότητα και ως μητέρα και συγκηδεμόνας του πιο πάνω παιδιού, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους €5.000,00 για οχληρία και επέμβαση στην απόλαυση της οικίας της.

Για τον ανήλικο υιό των πιο πάνω εναγόντων, Σταύρο Χρυσάνθου, το δικαστήριο επιδίκασε γενικές αποζημιώσεις ύψους €100.000,00 για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη ο ανήλικος ως αποτέλεσμα της λευχαιμίας με την οποία διαγνώσθηκε και η οποία οφείλεται στις παράνομες πράξεις των εναγομένων. Σύμφωνα με την απόφαση, το εν λόγω ποσόν θα κατατεθεί από τους γονείς του σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του υιού τους και απόδειξη της κατάθεσής του να καταχωριστεί στον Πρωτοκολλητή εντός ενός μηνός από την πληρωμή του ποσού.

Για τον επίσης ενάγοντα Ιωνά Κκαϊλή, από τα Λατσιά το Δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους €600,00 ως ειδικές ζημιές που υπέστη, €50.000,00 ως γενικές αποζημιώσεις για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη ως αποτέλεσμα του καρκίνου με τον οποίο διαγνώσθηκε και ο οποίος οφείλεται στις παράνομες πράξεις των εναγομένων και €15.000,00 για οχληρία και επέμβαση στην απόλαυση της οικίας του ενάγοντα.

Για τον ενάγοντα Χρίστο Μηνά, από τα Λατσιά, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους €2. 894,00 για ειδικές ζημιές που υπέστη, €40.000,00 ως γενικές αποζημιώσεις για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη ως αποτέλεσμα του καρκίνου με τον οποίο διαγνώσθηκε και ο οποίος οφείλεται στις παράνομες πράξεις των εναγομένων και €15.000,00 για οχληρία και επέμβαση στην απόλαυση της οικίας του.

Για την Αντριανή Μηνά, επίσης από τα Λατσιά, το δικαστήριο επιδίκασε €6.451,33 ως ειδικές ζημιές, €70.000,00 ως γενικές αποζημιώσεις για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη ως αποτέλεσμα του καρκίνου με τον οποίο διαγνώσθηκε και ο οποίος οφείλεται στις παράνομες πράξεις των εναγομένων και €15.000,00 για οχληρία και επέμβαση στην απόλαυση της οικίας της.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι από τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, το αίτημα για τιμωρητικές αποζημιώσεις δεν δικαιολογείται αφού «δεν εντοπίζονται στην παρούσα στοιχεία ακραίας, αλαζονικής ή καταπιεστικής συμπεριφοράς, σε βαθμό τέτοιο που να δικαιολογούν την επιδίκαση τιμωρητικών αποζημιώσεων».

Οι εναγόμενοι είναι οι Φοίβος Λιασής, Άστρασολ Λτδ και Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δια Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Υπουργείου Εργασίας και Τμήμα Πολεοδομίας.

Η Επιτροπή των Καρκινοπαθών θυμάτων του εργοστασίου Αστρασόλ με ανακοίνωση εξέφρασε τη μεγάλη της απογοήτευση για τις αποφάσεις, χαρακτηρίζοντας τα ποσά που επιδικάστηκαν ως αποζημιώσεις σε τρεις αγωγές ως εξόχως χαμηλά και απαράδεκτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X