ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:40
 

Οι πτήσεις από το εξωτερικό ανησυχούν τους τ/κ

Η μεταφορά φοιτητών και πολιτών από το εξωτερικό πυροδότησε αντιδράσεις στα κατεχόμενα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η «κυβέρνηση» Ερσίν Τατάρ πραγματοποιεί τις τελευταίες charter πτήσεις από την Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία στα κατεχόμενα, σε μια προσπάθεια της μεταφοράς όσο το δυνατόν περισσότερων τ/κ στο νησί.

Σύμφωνα με το σχέδιο της «κυβέρνησης», ειδικές πτήσεις μεταφέρουν στα κατεχόμενα, «πολίτες» της «ΤΔΒΚ», οι οποίοι μετά την άφιξη τους στο «αεροδρόμιο» οδηγούνται σε σημεία απομόνωσης. Για την συγκεκριμένη ανάγκη η «κυβέρνηση» έχει διαμορφώσει ξενοδοχεία και φοιτητικές εστίες ως χώρους απομόνωσης-καραντίνας. Η καραντίνα είναι υποχρεωτική για όλους τους τ/κ και έχει διάρκεια 14 ημερών.

Ο κ. Τατάρ προειδοποίησε ότι σε λίγα εικοσιτετράωρα ολοκληρώνονται οι ειδικές πτήσεις, καθώς έχουν περιοριστεί οι οικονομικοί πόροι της τ/κ πλευράς και η κοινωνία αντιδρά στην ιδέα της μεταφοράς νέων ατόμων από το εξωτερικό.

Οι τ/κ ανησυχούν

Παρά τις διαβεβαιώσεις της «κυβέρνησης», οι τ/κ εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την νέα απόπειρα μεταφοράς ατόμων από το εξωτερικό, από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία, οι οποίες δοκιμάζονται από τον νέο ιό. Στο πλευρό των τ/κ πολιτών είναι και οι τ/κ ιατροί που ζητούν τον άμεσο τερματισμό των πτήσεων επαναπατρισμού για να μην επιστρέψει η τ/κ κοινότητα στο σημείο που βρισκόταν στις αρχές του Μαρτίου στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Η πρώην πρόεδρος της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ, την οποία διόρισε ο κ. Τατάρ ως επικεφαλής της τ/κ επιστημονικής ομάδας για τον νέο ιό, πριν από λίγες ώρες, ζήτησε το κλείσιμο του «αεροδρομίου», τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Απριλίου, για να ελεγχθεί η πανδημία στα κατεχόμενα.

Οι συνθήκες στα σημεία καραντίνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο προβληματίζει τους τ/κ είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα σημεία καραντίνας. Αρκετοί τ/κ καταγγέλλουν ότι στα σημεία δεν υπάρχουν είδη πρώτης ανάγκης και σύγχρονες υποδομές.

Η «κυβέρνηση» διαψεύδει τους ισχυρισμούς και τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή φιλοξενία των τ/κ που μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X