ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολοκληρώθηκε το πάρκο και το μνημείο ηρώων στα Χολέτρια

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 419 χιλ. ευρώ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε το έργο δημιουργίας πάρκου και μνημείου ηρώων στα Χολέτρια που χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η δαπάνη ανήλθε σε €419.000

Η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η υλοποίηση του έργου συζητείτο εδώ και χρόνια από το κοινοτικό συμβούλιο Χολετριών. Στη συνέχεια, είπε, ετοιμάστηκε μελέτη η οποία συζητήθηκε και στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών από το 2016.

Το έργο θα συνδυάζονταν με πάρκο και ήταν μεγάλης δαπάνης.

Στο πάρκο, πρόσθεσε η κ. Λάμπρου υπάρχει ειδικός φωτισμός το βράδυ και μνημείο που αναγράφονται τα ονόματα των ηρώων σε κάθε στήλη για τον κάθε ήρωα. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 419 χιλ. ευρώ, συν το Φ.Π.Α., κατέληξε.

O πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Χολετριών Κυριάκος Παπαλαζάρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως ως κοινότητα δημιούργησαν ένα πάρκο και μνημείο ηρώων για τους οκτώ ήρωες της κοινότητας των Χολετριών  του  55 – 59 και 74 .Ο χώρος, όπως σημείωσε, βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας και έχει διαμορφωθεί για αυτό το σκοπό. Μπροστά βρίσκεται, όπως εξήγησε, ο μνημειακός χώρο με ένα γλυπτό που δεσπόζει του χώρου και στο πίσω μέρος βρίσκονται τα ανάγλυφα των ηρώων . Επίσης συνέχισε, έχει διαμορφωθεί και ο πλατειακός χώρος. 

Σημειώνεται πως τα εγκαίνια του πάρκου και μνημείων ηρώων στα Χολέτρια θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης στις 28 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X