ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:30
 

Ομαλά διεξάγεται η διαδικασία για εκλογή νέου Μητροπολίτη Κιτίου

Η καταμέτρηση θα γίνει στις 17:00 επί τόπου σε κάθε εκλογικό κέντρο και τα αποτελέσματα θα σταλούν στο κέντρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, δήλωσε ο Ιωάννης Χαριλάου Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας Κύπρου και Γενικός Υπεύθυνος Εκλογών.

«Ξεκινήσαμε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 10:00 η ώρα. Η διαδικασία κυλά ομαλά. Κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται με τη βοήθεια του Θεού τα επιλύουμε" είπε.

Ζήτησε ωστόσο την κατανόηση του κόσμου προκειμένου να ολοκληρωθεί στις 17:00 η διαδικασία, να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και να δοθούν το αποτέλεσμα στον τοποτηρητή για τα περαιτέρω.

Η καταμέτρηση, είπε,  θα γίνει στις 17:00 επί τόπου σε κάθε εκλογικό κέντρο, τα αποτελέσματα θα σταλούν στο κέντρο και θα βγει το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα. Ερωτηθείς αν τα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα είπε πως αυτό θα το αποφασίσει ο τοποτηρητής.

Φαίνεται πως υπάρχει η συμμετοχή του κόσμου, είπε, ωστόσο πόσοι ψηφοφόροι ψήφισαν θα διαφανεί στην καταμέτρηση, πρόσθεσε.

Εξάλλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο  Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ευμένιος Σιήππης, λέγοντας ότι σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής. Ζήτησε από τον κόσμο να προσέλθει ελεύθερα και αβίαστα να ψηφίσει τον εκλεκτό του και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αραδίππου και το Δημοτικό Συμβούλιο "που όλον αυτό τον  καιρό συμπαρίσταται και συμπορεύονται μαζί μου σε αυτό τον αγώνα που διεξάγουμε".

Επίσης, ευχαρίστησε "όλον το λαό που πίστεψε σε εμάς, όλους τους ψηφοφόρους κάθε κοινωνικού στρώματος που είναι δίπλα μας αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου που τόσα χρόνια είναι δίπλα μου και συμπορευόμαστε μαζί για να προσφέρουμε. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο και να δείξουμε την αγάπη μας στον καταπονημένο συνάνθρωπο".

Αφού είπε ότι πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι που έβαλλαν κατά της εκκλησίας, είπε ότι "η εκκλησία είναι ένα καράβι το οποίο παρότι περνά μέσα από φουρτούνες ποτέ δεν καταποντίζεται γιατί έχει κυβερνήτη τον Χριστό μας, συμπορεύεται μέσα στον κόσμο και οδηγεί τους ανθρώπους στη βασιλεία του Θεού.»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, ο οποίος είπε πως σήμερα στη Λάρνακα έχουμε εκλογές για την ανάδειξη του τριπροσώπου για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Κιτίου, η οποία έχει χηρεύσει μετά την παύση του Μητροπολίτη Κιτίου από τις 19 Ιουνίου.

«Εμείς, πρόσθεσε, ευχόμαστε μέσα από την ψήφο του λαού της Λάρνακας σήμερα, να φανεί το θέλημα του Θεού ποιο είναι και ποιος είναι ο κατάλληλος για να εκλεγεί σε αυτή τη θέση, ο οποίος θα βοηθήσει όλη την μητροπολιτική περιφέρεια Κιτίου.»

Από πλευράς του ο τέως Μητροπολίτης  Κιτίου Χρυσόστομος διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει δίπλα στον λαό που υπηρέτησε και αγάπησε.

«Για μένα η σημερινή μέρα είναι μια μέρα χαράς, γιατί ο εκλεκτός λαός της Μητρόπολης Κιτίου εκλέγει σήμερα νέο ηγέτη και εύχομαι να εκλεγεί ο καλύτερος".

"Εγώ παραιτήθηκα από τη διοίκηση της Μητρόπολης Κιτίου. Δεν αρνήθηκα και δεν θα αρνηθώ ποτέ τον λαό αυτόν που αγάπησα. Θα συνεχίσω να τον υπηρετώ, να αγωνίζομαι μαζί του ώστε μια μέρα να βρεθούμε όλοι στη βασιλεία των ουρανών», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X