ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομοφοβικό βίντεο: Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος του υπαξιωματικού

Ο υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς υπηρετεί κανονικά τα καθήκοντά του

ΚΥΠΕ

Στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, στάλθηκε την Τρίτη ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά σε «ομοφοβικό», όπως φαίνεται να προκύπτει από την αστυνομική έρευνα,  βίντεο, που ανάρτησε το προηγούμενο διάστημα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εν ενεργεία υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, «οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και ο φάκελος στάλθηκε σήμερα στη Νομική υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες».

Σύμφωνα με τον κ. Αντρέου, «ως προς τα ποινικά αδικήματα που προκύπτουν από πλευράς Αστυνομίας έγιναν συγκεκριμένες εισηγήσεις και αναμένονται οι οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας».

Συγκεκριμένα, εναντίον του υπαξιωματικού προκύπτουν ποινικά αδικήματα που άπτονται της νομοθεσίας για ομοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμό μέσω διαδικτύου, η οποία προνοεί μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Στο μεταξύ, ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς συνεχίζει να υπηρετεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Αυτό επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Αντρέας Στυλιανού, ο οποίος είπε ότι ο υπαξιωματικός «συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντα του εν αναμονή της απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας».

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα αναμένει τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ώστε να προχωρήσει σε αποφάσεις.

Ερωτηθείς σε ποιες ενέργειες θα προβεί το ΥΠΑΜ εάν και εφόσον η υπόθεση καταχωριστεί στο δικαστήριο, ο κ. Στυλιανού είπε πως δεν μπορεί να προκαταλάβει οτιδήποτε.

«Από τη στιγμή που υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη δεν μπορείς να κάνει κάποια ενέργεια χωρίς να έχεις γνωμάτευση. Συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντα του εν αναμονή της απόφασης. Δεν επηρεάζει τις έρευνες, γιατί κατέθεσε. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Θα πάρουμε απόφαση, εάν και εφόσον, η υπόθεση καταχωριστεί στο δικαστήριο», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση