ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:00
 

Ομόφωνη απόφαση Δήμου Αγ.Νάπας για συνένωση με Σωτήρα και Λιοπέτρι

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλες Κοινότητες που το επιθυμούν στο νέο Δήμο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε ομόφωνα για συνένωση με το Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε σήμερα ομόφωνα ότι στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνενωθεί με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου, αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλες Κοινότητες που το επιθυμούν, στο νέο Δήμο. Ο νέος Δήμος θα απολαμβάνει όλα τα οφέλη του τουρισμού, του branding, αλλά και της δυνατής οικονομικής θέσης της Αγίας Νάπας».

Επιπλέον «σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τρεις αυτές οντότητες απολαμβάνουν κοινό παραλιακό μέτωπο και κοινή τουριστική ανάπτυξη με εξαιρετικές προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης, ενώ διαθέτουν κοινά κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά. Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο τουριστικό Δήμο της Κύπρου».

Μετά το τέλος της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «επιλέγουμε να συνενωθούμε με αυτούς που θέλουν να αποτελούν μέρος μας και με αυτούς που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας και όχι με αυτούς που θέλουν να μας απορροφήσουν. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Νάπας στηρίζεται στη μελέτη που έχει εκπονήσει η ιταλική εταιρεία Notoria μετά από εντολή της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και σε σχετική μελέτη του διεθνούς αναγνωρισμένου ελεγκτικού οίκου Ernst & Young».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στην Επαρχία Αμμοχώστου πρέπει να δημιουργηθούν δύο ισότιμοι Δήμοι, στους οποίους οι δύο προνομιούχοι της επαρχίας, δηλαδή Αγία Νάπα και Παραλίμνι να μην είναι μαζί, αλλά σε ξεχωριστούς Δήμους για να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τους υπόλοιπους. Αυτοί οι δύο Δήμοι θα ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα ανταγωνίζονται ή δεν θα προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν την μητρόπολη μας, την πόλη της Αμμοχώστου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X