ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ορόκλινη: Τρίτη σύλληψη για τον οπλισμό σε τάφο - Υπόδικος για τον φόνο Καλογερόπουλου

Ο οπλισμός εντοπίστηκε στις 20 Μαΐου 2024, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από την Αστυνομία

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε τρίτη σύλληψη, σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, τον περασμένο Μάιο, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία. Πρόκειται για 42χρονο, ο οποίος κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, σχετικά με υπόθεση φόνου του Αθανάσιου Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2023, στη Λεμεσό.

Ο οπλισμός εντοπίστηκε στις 20 Μαΐου 2024, σε κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από την Αστυνομία. Την ίδια μέρα συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση, δύο πρόσωπα ηλικίας 46 και 35 ετών, τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, που θα συνεδριάσει την 1η Ιουλίου 2024.

Από την επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων, που παραλήφθηκαν κατά τις αστυνομικές έρευνες, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 42χρονου. Βάσει της μαρτυρίας αυτής εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της Αστυνομικής επιχείρησης της 20ης Μαΐου, είχαν εντοπιστεί μέσα σε τάφο, στο εν λόγω κοιμητήριο και κατασχεθεί ένα στρατιωτικό τυφέκιο, ένα αντιαρματικό, δύο βλήματα, τρία προωθητικά βλημάτων, μία συσκευασία με φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ποσότητα εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, ένα πιστόλι και δύο σιγαστήρες. Παράλληλα μετά από έλεγχο σε τσάντα που κρατούσε ο 46χρονος, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί αριθμός σφαιρών πιστολιού, αριθμός φυσιγγίων, ένα πιστόλι και ένα κυνηγετικό τυφέκιο.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση