ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταματούν προς το παρόν οι έρευνες στο Μιτσερό για λόγους ασφαλείας

Ειδικοί θα επισκεφθούν την Τρίτη το φρεάτιο έτσι ώστε να βρεθεί λύση για να ασφαλίσουν τα αναβατόρια

Του Δημήτρη Λουκά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, οι έρευνες σε δύο μέτωπα με σκοπό τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose, καθώς και για τον πιθανό εντοπισμό νέων σορών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου επιστρατεύθηκαν μέλη των ΟΥΚ για να συνδράμουν στις υποβρύχιες έρευνες, μαζί με την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, στη βάση της μαρτυρίας και την υπόδειξη σκηνών στην οποία προέβη την Κυριακή ο 35χρονος ύποπτος δολοφόνος. Όπως έχει γίνει γνωστό κατέβασαν ήδη στη λίμνη την εξειδικευμένη κάμερα, στην παρουσία του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκου Τράγκολα.

Σταματούν μέχρι νεοτέρας οι έρευνες

Σε δηλώσεις του από το Μιτσερό ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε πως οι έρευνες σταματούν για λόγους ασφαλείας, καθώς έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια.

«Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες τόσο στην περιοχή της λίμνης στο Ξυλιάτο, όσο και στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Στη λίμνη στο Ξυλιάτο η έρευνα θα συνεχίσει και την Τρίτη με την χρήση του ρομπότ. Έχει αξιολογηθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία, για τα οποία πρέπει να συνεχίσει η έρευνα και τις επόμενες μέρες με μηχανικά μέσα.

Στο φρεάτιο στο Μιτσερό, έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια. Για λόγους ασφαλείας, έχει ασφαλιστεί ο χώρος και δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει. Με τη συσκευή εντοπισμού και το ρομπότ, διενεργήσαμε έρευνα στην δυτική πλευρά, και φτάσαμε τα 130 μέτρα. Απομένει το κεντρικό σημείο, που πρέπει να ερευνηθεί.

Την Τρίτη θα εξετάσουμε με ειδικούς πώς θα ασφαλίσουν τα αναβατόρια, έτσι ώστε να συνεχιστούν με ασφάλεια οι έρευνες. Μέχρι να γίνει συντήρηση και σταθεροποίηση του ανελκυστήρα δεν θα γίνουν ενέργειες. Θα εξακολουθήσουμε τις έρευνες για όσο χρειαστεί ακόμα και το Πάσχα θα είμαστε εδώ».

Το απόγευμα της Δευτέρας στο φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό, τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία καταδύσεων, επιχειρούν εκ νέου να βυθίσουν τη ρομποτική κάμερα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο κάτω από το νερό και τα επόμενα βήματα. Υπενθυμίζουμε ότι πιθανολογείται στον πάτο του φρεατίου να βρίσκονται άλλες δύο σοροί, ωστόσο, για να φτάσει μέχρι εκεί η κάμερα πρέπει να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια που παρεμβάλλονται εντός του φρεατίου.

=

Παράλληλα, η Αστυνομία στην παρουσία του 35χρονου, πραγματοποιεί έρευνες στα τρία αυτοκίνητα του υπόπτου.

Νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό, το Σάββατο χωρίς ωστόσο να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Λήφθηκαν δείγματα για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η νεκροτομή διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή, Νικόλα Χαραλαμπους. 

Εφυγαν οι ΟΥΚ από τη λίμνη

Άπραγα έφυγαν τα μέλη των ΟΥΚ που είχαν φτάσει στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Η ομάδα είχε φτάσει με φουσκωτές βάρκες και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για να συνδράμει στις υποβρύχιες έρευνες, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Λίγο αργότερα, αναχώρησαν από το σημείο.

Για τις έρευνες στο φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό, φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο Β εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως ανέφερε ο Μάρκος Τράγκολας. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, η ρομποτική κάμερα μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση στην λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, όπου πραγματοποίησε κάποιες έρευνες στον βυθό της, ενώ ακολούθως θα μεταφερθεί εκ νέου στο Μιτσερό, για να κατέβει στο φρεάτιο. Όπως είπε, υπάρχουν διάφορα εμπόδια στο φρεάτιο και θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν, ωστόσο, μελετούνται και διάφοροι άλλοι τρόποι για την πραγματοποίηση της έρευνας. Κατέληξε, τονίζοντας ότι οι έρευνες θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί, καθώς αναζητούνται ανθρώπινες σοροί.

Το Σάββατο ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό η σορός της δεύτερης γυναίκας. Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και για διευκόλυνση των ανακρίσεων ο 35χρονος τέθηκε χθες υπό εξαήμερη κράτηση, ενώ τελούσε ήδη υπό οκταήμερη κράτηση σχετικά με τον εντοπισμό της σορού, η οποία ανήκει στην Marry Rose από τις Φιλιππίνες.

«Κόλλησαν» στον Ξυλιάτο

Την Κυριακή στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, οι έρευνες της Λιμενικής Αστυνομίας δεν απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα να διακοπούν νωρίς το απόγευμα. Όπως μας ανέφερε πηγή με γνώση της υπόθεσης, ο πυθμένας της λίμνης περιέχει μπάζα και κορμούς δέντρων που δημιουργούν έναν «λαβύρινθο». Επίσης, όπως πληροφορούμαστε, το σημείο όπου απέκτησε πρόσβαση πριν από μήνες ο ύποπτος βρίσκεται κάτω από το νερό, μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις που ανέβασαν την στάθμη του νερού στη λίμνη.

Υπέδειξε σκηνές για να παραπλανήσει;

Το πρωί της Κυριακής ο 35χρονος μεταφέρθηκε στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για υποδείξεις σκηνών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ύποπτος υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο όπου πέταξε την ανήλικη στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, ενώ φέρεται να έδωσε λεπτομερή περιγραφή στους ανακριτές.

Τα όσα ισχυρίζεται ο 35χρονος, ωστόσο, ενδέχεται να είναι και παραπλανητικά, καθώς όπως πληροφορούμαστε στις καταθέσεις του τις προηγούμενες ημέρες έδωσε διάφορα σενάρια για το πού βρίσκεται η ανήλικη.

Ζητεί κατανόηση ο Αρχηγός Αστυνομίας

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, προέβη σε δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας τονίζοντας ότι οι «διερευνώμενες υποθέσεις φόνου και ο μη εντοπισμός της 6χρονης, θέτουν την αστυνομία και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος πρωτοφανούς».

Yπογράμμισε ότι «οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία λέγοντας ότι «δεν υποτιμούνται τα ερωτήματα αυτά, αντιθέτως η Αρχή κατανοεί τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας».

Στη συνεχεία είπε «διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε πρόθεση να διερευνήσουμε πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί, με διαφάνεια και ειλικρίνεια και εκεί και όπου διαπιστωθούν αδυναμίες, εάν διαπιστωθούν, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ