ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:51
 

Οζερσάι: Καλύτερα δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική

Τεστ σε εργαζόμενους σε υπεραγορές στα κατεχόμενα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δύο από τους τρεις ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στην εντατική του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, είναι καλύτερα στην υγεία τους, σύμφωνα με την ανάρτηση του «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι σήμερα ξυπνήσαμε με αυτή την καλή είδηση και ευχήθηκε μια καλή μέρα, χωρίς όμως να πει ποιος είναι ο ασθενής που παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Να σημειωθεί ότι στην εντατική βρίσκονταν δύο Τ/κ και ένας Γερμανός τουρίστας.

Στο μεταξύ το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι σε πέντε μεγάλες υπεραγορές στην Κερύνεια υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό και ήταν όλοι αρνητικοί. Έλεγχοι γίνονται, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, από την «αστυνομία» έξω από τη Λύση όπου ελέγχονται οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και τα έγγραφα των οδηγών, τον λόγο που μετακινούνται και γίνεται απολύμανση του οχήματος εξωτερικά.

Σήμερα το πρωί έγινε σε υπαίθριο χώρο έξω από το Λεονάρισσο η συνεδρία της συντονιστικής επιτροπής για την περιοχή της Καρπασίας που βρίσκεται από την Παρασκευή σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο επικεφαλής έχει διοριστεί από τον «πρωθυπουργό» Τατάρ. Η επιτροπή ασχολείται με θέματα μεταφοράς τροφίμων και αγαθών στα νοικοκυριά και ιατρική ή άλλη βοήθεια. Οι συμμετέχοντας σε σχετικό βίντεο που έχει αναρτηθεί σε τ/κ ιστοσελίδα, φαίνονται να φορούν μάσκα, να κάθονται σε απόσταση μεταξύ τους και παρά την ελαφρά βροχόπτωση να να συνεχίζουν την συνεδρίαση.

Επικρίσεις για τα αυστηρά μέτρα την περιοχή διατύπωσε ο «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου, Σουπχί Τζοσκούν εναντίον του «υπουργού υγείας» Αλί Πιλλί. Η «κυβέρνηση» δεν στηρίζει αλλά βάζει εμπόδια, δήλωσε ο κ. Τζοσκούν και κατηγόρησε τον κ. Πιλλί ότι αποφάσισε να βάλει σε αυστηρή καραντίνα τα χωριά χωρίς να διαβουλευθεί με κανένα «δήμαρχο» της περιοχής. «Όταν λαμβάνεις τέτοιες αποφάσεις, είσαι υποχρεωμένος να πεις και στο λαό τι να κάνει και πώς να ζήσει», πρόσθεσε λέγοντας ότι μετά τα 5 κρούσματα που βρέθηκαν στο Ριζακάρπασο, έγιναν 185 τεστ και μόνο 2 ήταν θετικά για κορωνοϊό.

Χθες το απόγευμα η επίσημη ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» ήταν ότι στην περιοχή της Καρπασίας υπάρχουν 14 κρούσματα, στην Λευκωσία 9, στο Κιόνελι 2, στην Αμμόχωστο 3, στο Πέργαμος 3, στην Λάπηθο 6 και στην Κερύνεια 2. Εξάλλου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις για προσπάθεια πραγματοποίησης δύο πτήσεων από την Τουρκία για επαναπατρισμό Τ/κ και μεταφορά πίσω στη χώρα τους Τούρκων πολιτών, το ταξιδιωτικό γραφείο Ακγκιουλέρ (ΣΣ:στα κατεχόμενα) σε συνεργασία με τις Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσε ναυλωμένες πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Η πτήση από την Πόλη θα γίνει την 1η Απριλίου 12.30 το μεσημέρι και εκείνη από την Άγκυρα στις 4 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι. Ανακοίνωση του ταξιδιωτικού γραφείου αναφέρει ότι η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X