ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάφος: 77 καταγγελίες για ηχορύπανση

Συντονισμένες προσπάθειες για καταστολή του φαινομένου

ΚΥΠΕ

Μείζον πρόβλημα αποτελεί το φαινόμενο της ηχορύπανσης στην Πάφο σύμφωνα με την Αστυνομία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συνδέσμους, φορείς και οργανώσεις. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για καταστολή του  φαινομένου, που αποτελεί πρόβλημα τόσο για την υγεία του ανθρώπου όσο και για το περιβάλλον, ενώ η Αστυνομία το τρέχον έτος έχει προβεί μέχρι στιγμής σε 77 καταγγελίες στην επαρχία Πάφου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως μέσα στα καθήκοντα της Αστυνομίας είναι και ο έλεγχος των νυχτερινών κέντρων και γενικά των κέντρων αναψυχής για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες που να μονιμοποιούν την λειτουργία τους. Πρόσθεσε πως για τον σκοπό αυτό η Αστυνομία διενεργεί τακτικά ελέγχους, είτε αυτόβουλα, είτε κατόπιν καταγγελιών ώστε να διαπιστώσει ότι τα εν λόγω υποστατικά έχουν εξασφαλίσει τις άδειες τους. Πρόσθεσε πως κατά το τρέχον έτος από τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί προέκυψαν συνολικά 77 καταγγελίες που αφορούν τη μετάδοση της μουσικής χωρίς τις σχετικές άδειες.

Ο αντιδήμαρχος στον Δήμο Πάφου Χρήστος Μακαρίου ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει συσταθεί ομάδα υπηρεσιακών που αξιολογεί τις υποβληθείσες αιτήσεις και εκδίδει τις άδειες, προσθέτοντας πως έχουν εκπαιδευτεί όλοι οι τροχονόμοι του Δήμου και άλλοι επιθεωρητές για να διεξάγουν τους συγκεκριμένους ελέγχους με ειδικά όργανα μέτρησης ήχου.

Έλεγχοι, τόνισε, “διεξάγονται και δειγματοληπτικά και περιοδικά για να διασφαλίζεται η εφαρμογή της Νομοθεσίας και να μην γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος από πλευράς των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής”, συμπλήρωσε.   

Επίσης, συνέχισε, όπου υπάρχουν παράπονα από δημότες, λειτουργοί μεταβαίνουν επί τόπου για τους ανάλογους  επιτόπιους ελέγχους στο υποστατικό του επηρεαζόμενου. Ο κ. Μακαρίου σημείωσε πως ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου και της υπαίθριας λειτουργίας των υποστατικών οι έλεγχοι από πλευράς Δήμου Πάφου αναμένεται να εντατικοποιηθούν, ενώ η Τοπική Αρχή ζητά και την συμβολή της Αστυνομίας, που χαρακτήρισε απαραίτητη.

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η ηχορύπανση είναι μια μάστιγα που ταλαιπωρεί την τουριστική βιομηχανία της Πάφου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως κάθε χρόνο οι τουρίστες έρχονται στην Κύπρο για να απολαύσουν τις διακοπές τους αλλά ταλαιπωρούνται ειδικά μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες με τη πολύ δυνατή μουσική από τουριστικά καταλύματα μπαρ, εστιατόρια και κέντρα αναψυχής. Δήλωσε, επίσης, πως υπάρχει Νομοθεσία η οποία πρέπει να εφαρμοστεί.  

Εξάλλου ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου  Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου Γιώργος Νεοφύτου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως επιθυμούν να έχουν ποιοτικό τουρισμό στην Πάφο και αυτό που είναι πολύ σημαντικό «είναι η τήρηση των μέτρων αναφορικά με το φαινόμενο της ηχορύπανσης». Σίγουρα η ηχορύπανση, συνέχισε, αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο, σημειώνοντας πως ο ΣΙΚΑΠ είναι ο πρώτος που δεν επιθυμεί να υποβάλλονται παράπονα ώστε να προσελκύουμε και ποιοτικό τουρισμό, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση