ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάφος - Πατέρας και γιος έκλεψαν οικία

Τέθηκαν υπό κράτηση

ΚΥΠΕ

Διατάγματα κράτησης τριών και πέντε εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 47 και 27 ετών αντίστοιχα, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση κλοπής από κατοικία και παράνομη κατοχή περιουσίας.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 27 Δεκεμβρίου, 2023 καταγγέλθηκε από 27χρονο ότι κατά την ίδια ημέρα άγνωστο πρόσωπο εισήλθε στην κατοικία του και του απέσπασε περιουσία συνολικής αξίας 1530 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή αρχικά, είπε ο κ. Νικολάου στο ΚΥΠΕ, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον 47χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί στις 4 Ιανουαρίου και ο οποίος την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και εξασφαλίστηκε εναντίον διάταγμα προσωποκράτησης για τρεις ημέρες. Περαιτέρω κατά την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία ότι στην υπόθεση ενέχεται και ο γιός του 47χρονου ηλικίας 27 ετών. Εναντίον του 27χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου εντόπισαν τον 27χρονο μόνιμο κάτοικο Πάφου στην κατοικία του, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει, όμως ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση και ακινητοποιήθηκε.

Κατά την έρευνα που έγινε στην κατοικία του εντοπίστηκε και άλλη περιουσία για την οποία δημιουργήθηκε υποψία ότι είναι κλοπιμαία και συγκεκριμένα αριθμός από ηλεκτρικά εργαλεία καθώς και χρυσά κοσμήματα για τα οποία δεν έχει δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή τους.

Ο 27χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης του χθες Κυριακή, και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Εξάλλου, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η Αστυνομία Πάφου προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων την Παρασκευή προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση μαχαιροφορίας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, την Παρασκευή γύρω στη 13:15 δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για την παρουσία υπόπτων προσώπων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Πάφο.

Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου μετέβησαν στο μέρος και εντόπισαν δυο πρόσωπα ηλικίας 46 και 76 ετών και σε σωματική έρευνα που διενέργησαν εντόπισαν στην κατοχή τους μαχαίρια που καταλήγουν σε μυτερή άκρη μήκους 5 εκατοστών, η κατοχή των οποίων σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Στην συνέχεια κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση