ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανεπιστήμιο Frederick: Στηρίζουμε το δικό σου ταξίδι στην επιτυχία

Στρατηγικός στόχος του Πανεπιστημίου είναι η διεθνοποίησή του και προς αυτό συμβάλλει σημαντικά η συμμετοχή του σε διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK έχει πίσω του μια ιστορία πέραν των 55 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας πρωτοστατεί έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές τοπικές και διεθνείς αναγνωρίσεις. Σε συνεργασία και με το Ερευνητικό Κέντρο Frederick αποτελεί έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς και είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό.

Ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια

Στρατηγικός στόχος του Πανεπιστημίου είναι η διεθνοποίησή του και προς αυτό συμβάλλει σημαντικά η συμμετοχή του σε διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων όπως: η κατάταξή του ως το 201ο πανεπιστήμιο μεταξύ 1070 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στο σύστημα κατάταξης U-Multirank που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πρόσφατα το 2021, η κατάταξή του στα Times Higher Education University Impact Rankings ανάμεσα στα καλύτερα 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως και στα καλύτερα 10% των πανεπιστημίων στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο είναι συνδεδεμένο μέλος του EU-CONEXUS, ενός από τα 41 δίκτυα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όλα τα Προγράμματα Σπουδών αναγνωρίζονται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ, τον επίσημο φορέα αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξίσου σημαντική είναι και η επαγγελματική κατοχύρωση. Τα αρμόδια επαγγελματικά σώματα στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τα ακαδημαϊκά προσόντα του Πανεπιστημίου και παρέχουν σχετικά επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους.

Ερευνητική δραστηριότητα

Στο Πανεπιστήμιο Frederick μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί εργαστήρια αιχμής σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ερευνητικά έργα που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεθνούς έρευνας.

Στο Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρονται πέραν των 80 αναγνωρισμένων προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Ιδανικό περιβάλλον

Διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και σεμιναρίων και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας. Κεντρικός πυλώνας της σταθερά επιτυχημένης πορείας του είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση, ο φοιτητής είναι το κέντρο όλων των λειτουργιών. Στόχος του Πανεπιστημίου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και να πραγματώσουν τα όνειρά τους. Γι’ αυτό και έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους.

Υποτροφίες και οικονομική βοήθεια

Σε νεοεισερχόμενους φοιτητές το Πανεπιστήμιο παρέχει υποτροφίες βάσει της επίδοσής τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και της διάκρισής τους στον αθλητισμό καθώς και σχέδια οικονομικής βοήθειας με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Τα σχέδια Υποτροφιών και Οικονομικής Βοήθειας καλύπτουν μέρος ή ολόκληρο το ύψος των διδάκτρων. Οι φοιτητές από το δεύτερο έτος σπουδών συμμετέχουν αυτόματα στο πρόγραμμα «Υποτροφίες κατά τη Διάρκεια της Φοίτησης».

Η διαχρονική προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση όλων των γυναικών, είναι μέρος της πολιτικής του Πανεπιστημίου Frederick.

Υπηρεσίες για νεοεισερχόμενους φοιτητές

Προσφέρει επίσης το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού emellon που δεν εξετάζει μόνο τα ενδιαφέροντα που μεταβάλλονται αλλά και την προσωπικότητα, τις αξίες και τις ικανότητες του ατόμου. Επιπρόσθετα, προσφέρεται εντατικά προπαρασκευαστικά μαθήματα πριν την έναρξη των κανονικών μαθημάτων προετοιμάζοντας κατάλληλα τους φοιτητές για να μπορέσουν να αρχίσουν πιο ομαλά τις σπουδές τους. Παράλληλα διοργανώνεται Πρόγραμμα Υποδοχής και Ενημέρωσης Νεοεισερχόμενων Φοιτητών. Το Γραφείο Στέγασης και Διαμονής είναι στη διάθεση των φοιτητών για καθοδήγηση στην εξεύρεση καταλυμάτων σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα στη Λευκωσία έχει εξασφαλιστεί άδεια για ανέγερση φοιτητικών εστιών, ενώ στη Λεμεσό διατίθενται δωμάτια σε ολοκαίνουριες φοιτητικές εστίες σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο.

Υποτροφίες στη μηχανική και την τεχνολογία για όλα τα κορίτσια

Μέρος της πολιτικής του Πανεπιστημίου Frederick είναι η διαχρονική προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις. Γι’ αυτό υλοποιείται μακροπρόθεσμη εκστρατεία διαφώτισης των κοριτσιών από νεαρή ηλικία για τις προοπτικές των τομέων αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρονται ειδικές υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων* σε όλα τα κορίτσια που θα επιλέξουν να σπουδάσουν σε προπτυχιακό επίπεδο σε προγράμματα Μηχανικής και Τεχνολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

*Οι υποτροφίες ισχύουν για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος, με την προϋπόθεση ότι η υποψήφια θα εγγραφεί σε πρόγραμμα πλήρους φοίτησης 60 πιστωτικών μονάδων (ECTS). Από το δεύτερο έτος σπουδών, οι υπότροφοι μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία με βάση την επίδοσή τους στο Πανεπιστήμιο.

Κεντρικός πυλώνας της επιτυχημένης πορείας του Πανεπιστημίου είναι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση, ο φοιτητής είναι το κέντρο όλων των λειτουργιών.

 

Πάνω από 80 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο προσφέρονται πέραν των 80 αναγνωρισμένων προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της αγοράς, έτσι ώστε να δίνονται τα καλύτερα εφόδια για την απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας. Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς ανανέωσης εμπλουτίζονται με νέα μαθήματα, ώστε οι απόφοιτοι να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι μοναδικά στην Κύπρο, παρέχουν μοναδικές ευκαιρίες εξειδίκευσης που δίνουν στους απόφοιτους συγκριτικό πλεονέκτημα στο πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας.

Υψηλή ποιότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο, καινοτόμο εκπαιδευτικό πλαίσιο για την προσφορά ποιοτικών εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών με βάση διεθνή πρότυπα. Βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα πανεπιστήμια στην Ευρώπη στα οποία έχει απονεμηθεί το E-xcellence Label for Associates in Quality από το European Association of Distance Teaching Universities - EADTU, μια διάκριση που αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα της προσφερόμενης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σήμερα παρέχονται 14 αναγνωρισμένα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Σχολές Πανεπιστημίου

Η Πολυτεχνική Σχολή, μια από τις μεγαλύτερες και πρωτοπόρες Πολυτεχνικές Σχολές, προσφέρει προγράμματα σπουδών στους βασικούς τομείς της Μηχανικής και της Πληροφορικής, πενταετές δίπλωμα Αρχιτεκτονικής, καθώς και μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε τομείς αιχμής. Όλα τα προγράμματα της Σχολής είναι αναγνωρισμένα από το ΕΤΕΚ. Επιπρόσθετα λειτουργεί με επιτυχία η «Ακαδημία Ναυτικής Τεχνολογίας Κύπρου».

Στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών προσφέρονται προγράμματα στην Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση, στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ψυχολογία. Επίσης προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις συγκεκριμένες επιστήμες, ενώ έχει δημιουργηθεί ήδη παράδοση ψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στα διδακτορικά προγράμματα σπουδών.

Στη Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων λειτουργεί το πρώτο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, το οποίο ηγείται του τομέα στην Κύπρο, καθώς και το πρόγραμμα Νομικής που παρέχει δυνατότητα εμβάθυνσης σε διάφορες μορφές Δικαίου. Επιπρόσθετα προσφέρονται προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά. Επίσης προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, καθώς και διδακτορικό πρόγραμμα στη Διοίκηση.

Η Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών πρωτοστατεί έχοντας στο ενεργητικό της πέραν των 150 βραβείων και διακρίσεων, ενώ παρέχει το πρώτο πρόγραμμα Δημοσιογραφίας στην Κύπρο, καθώς και διάφορα προγράμματα Τεχνών. Προσφέρει παράλληλα μεταπτυχιακά στους τομείς των τεχνών, της επικοινωνίας και των διεθνών σπουδών, καθώς και Διδακτορικό πρόγραμμα στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Πρόκειται για τη Σχολή με τη μεγαλύτερη ιστορία στον χώρο των τεχνών και της επικοινωνίας στην Κύπρο.

Η Σχολή Επιστημών Υγείας τέλος, δημιούργησε το πρώτο Τμήμα Φαρμακευτικής στην Κύπρο με σύγχρονα εργαστήρια και έμπειρο προσωπικό, ενώ λειτουργεί και πρόγραμμα Νοσηλευτικής, το οποίο είναι επαγγελματικά αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσφέρει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις συγκεκριμένες επιστήμες, καθώς και διδακτορικό στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση