ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ για Παιδεία: Επικοινωνιακή παράσταση πως όλα είναι καλά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται λόγος για ημίμετρα και αυτοσχεδιασμούς

Newsroom K

Για μια δύσκολη και απαιτητική σχολική χρονιά κάνει λόγο με δηλώσεις του ο Επικεφαλής του γραφείου Παδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης εν’ όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Σε γενικές γραμμές γίνεται λόγος για επικοινωνιακή παράσταση από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο να παρουσιαστεί μια εικόνα πως όλα βαίνουν καλώς.

Στη δήλωση του ο κ. Χριστοφίδης κάνει λόγο πως «για ακόμα μια χρονιά ξεκινά χωρίς ένα συνολικό όραμα για τη παιδεία του τόπου, με ορατό το κίνδυνο και αυτή η χρονιά να είναι χρονιά «ράβε – ξήλωνε», ημίμετρων και αυτοσχεδιασμών».

Αναφέρεται επιπρόσθετα πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη στελέχωση των σχολείων αφού έχουμε δεκάδες μετακινήσεις και τοποθετήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ αναμένονται και άλλοι διορισμοί, μετακινήσεις και τοποθετήσεις, μετά την έναρξη της χρονιάς. Στο ζήτημα της ΟΑΠ γίνεται λόγος για «ξήλωμα» μιας επιτυχημένης ομάδας τη στιγμή που πολλά σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς να έχουν εφαρμοστεί οποιαδήποτε μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας.

«Απαρχαιωμένες μέθοδοι και υλικό στη βαθμίδα της Τεχνικής Εκπαίδευσης»

Κριτική ασκείται και για το μέτρο Αξιολόγησης του μαθητή με τα γνωστά τετράμηνα. Κατά το ΑΚΕΛ αυτό το μέτρο θα ενισχύσει την παραπαιδεία και τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου. Ταυτόχρονα όπως επισημαίνεται « αναμένονται πολλά προβλήματα καθότι δεν προϋπήρξε σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και καλή προετοιμασία».

Γίνεται επίσης λόγος για απαρχαιωμένες μεθόδους και υλικό στη βαθμίδα της Τεχνικής Εκπαίδευσης χωρίς τις αναγκαίες κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ χωρίς ουσιαστικές βελτιώσεις και αλλαγές ξεκινά η χρονιά για τη ευαίσθητη κατηγορία της Ειδικής Εκπαίδευσης.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα της φοιτητικής μέριμνας που όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται είναι «κουρεμένη», ειδικότερα σε μια περίοδο έξαρσης των τιμών των φοιτητικών ενοικίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ