ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αν δεν ανοίξουν τα δημοτικά στη Λεμεσό θα λάβουν μέτρα οι γονείς

Συναντώνται με Τσιούτη σήμερα οι οργανωμένοι γονείς

Της Άντρης Θρασυβούλου

Επιμένουν οι οργανωμένοι γονείς και προειδοποιούν με λήψη δυναμικών μέτρων σε περίπτωση που δεν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στη Λεμεσό.  Όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, σήμερα πρόκειται να αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου σχετικά με το ζήτημα. Οι οργανωμένοι γονείς ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων στη Λεμεσό που έβαλαν λουκέτο έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης που ακολούθησε την επιβαρυμένη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη τις τελευταίες ημέρες.

Δεν γίνεται να κλείνουν όλα τα σχολεία επειδή βρέθηκαν κρούσματα σε τρία ή τέσσερα σε σύνολο 73 σχολείων και 13 χιλιάδων μαθητών

Ο κ. Χριστοφή σημειώνει ότι οι οργανωμένοι γονείς θα ζητήσουν το κλείσιμο μόνο όσων σχολείων πρέπει να βάλουν λουκέτο λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφή, εάν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση, οι γονείς μελετούν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων που θα είναι είτε δυναμική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας ή αποχή των παιδιών από την τηλεκπαίδευση.

 «Δεν γίνεται να κλείνουν όλα τα σχολεία επειδή βρέθηκαν κρούσματα σε τρία ή τέσσερα σε σύνολο 73 σχολείων και 13 χιλιάδων μαθητών» τονίζει ο κ. Χριστοφή.

Ο ίδιος το πρωί της Τετάρτης (17/3) θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τον κορωνοϊό, Δρ Κωνσταντίνο Τσιούτη σχετικά με το θέμα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ Τσιούτης ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να μελετηθεί με προσοχή πώς μπορούν να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα στα σχολεία μέσα από διάλογο με εμπλεκόμενους φορείς, οργανωμένους γονείς, εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση