ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανησυχεί η ΠΣΕΜ για την αλλαγή του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνου

Προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει «για ακόμα μια φορά να γίνονται παιχνίδια και πειράματα σε βάρος των μαθητών».

ΚΥΠΕ

Ανησυχία για τη συζήτηση που γίνεται για την αλλαγή του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνου και την μετατροπή τους σε Παγκύπριες Εξετάσεις, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ.
 
Η ΠΣΕΜ ζητεί από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου να τους απαντήσει στα εξής ερωτήματα: «Τελικά απέτυχε ο θεσμός των εξετάσεων τετραμήνου και θέλει να τον αλλάξει πριν καν να εφαρμοστεί; Υπάρχει ένας θεσμός που δεν μπορεί κάποιος να τον αμφισβητήσει για το αδιάβλητο της διαδικασίας, γιατί ο κ. Υπουργός θέλει να τον αλλάξει; Τι φοβίζει τον κ. Υπουργό η συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη συζήτηση;».
 
«Είναι προκλητική η στάση του ΥΠΠΑΝ, που όταν πάρει τις αποφάσεις του, πραγματοποιεί εκ των υστέρων συναντήσεις για τα μάτια του κόσμου», προσθέτει.
 
Η ΠΣΕΜ προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει «για ακόμα μια φορά να γίνονται παιχνίδια και πειράματα σε βάρος των μαθητών».
 
Καλεί, παράλληλα, το ΥΠΠΑΝ να ανακαλέσει την απόφαση του, και να ανοίξει ένα πραγματικό διάλογο με όλους τους φορείς παιδείας (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΓΟΜΕ, ΠΣΕΜ), «να ακούσουμε την επίσημη πρόταση του ΥΠΠΑΝ, να δοθεί χρόνος για μελέτη και προτάσεις», όπως αναφέρει.
 
«Εάν δεν ακολουθηθεί αυτή η δημοκρατική διαδικασία, δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ένα τέτοιο πείραμα σε βάρος μας. Το λέμε για πολλοστή φορά σε αυτό τον 1 χρόνο. Το ΥΠΠΑΝ πρέπει να κατανοήσει πως χωρίς μαθητές δεν μπορεί να υπάρχει σχολείο», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση