ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανησυχία ΠΟΕΔ για έγκαιρη στελέχωση σχολείων τη νέα σχολική χρονιά

Η οργάνωση καλεί την επίσημη πλευρά να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων έχουν κατατεθεί από πλευράς ΥΠΑΝ

ΚΥΠΕ

Η ΠΟΕΔ εκφράζει την ανησυχία της για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά τονίζοντας πως είναι σημαντικό η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς αχρείαστες αντιπαραθέσεις. Καλεί την επίσημη πλευρά να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων έχουν κατατεθεί προς την Οργάνωση από πλευράς ΥΠΑΝ.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρία του την Τρίτη, ενημερώθηκε και αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όπως αυτά προκύπτουν μετά από σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων της Οργάνωσης με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ.

Σημειώνεται ότι καταγράφεται με «θετικό» πρόσημο η απόφαση του ΥΠΑΝ να προχωρήσει σε ρύθμιση ή/και επίλυση διαχρονικών αιτημάτων της ΠΟΕΔ, όπως η επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος, η αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας, η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων σε Ειδική, Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση, η απαλλαγή από το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών από όλα τα προγράμματα που αφορούν στη Δημοτική Εκπαίδευση και στελέχωσή τους με διορισμούς από την ΕΕΥ (κατάλογος διοριστέων και διορισίμων).

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, εκφράζει την «έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση που παρατηρείται, ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση των πιο πάνω πολιτικών από τη νέα σχολική χρονιά».

Το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, σημειώνεται, είναι ιδιαίτερα «κρίσιμο» και απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων από πλευράς Κυβέρνησης, έτσι ώστε η στελέχωση να γίνει έγκαιρα και στη βάση «σωστών» εκπαιδευτικών πολιτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αναφέρεται, θα συνεδριάσει τέλος Ιουνίου, για να επαναξιολογήσει την κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί και θα προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Μια γιορτή της περιέργειας των παιδιών για την τεχνολογία, την επιστήμη, την τέχνη, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ