ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

Αντιδρούν στην κατάργηση των σχολικών εφορειών οι Γονείς

Εκφράζουν την πρόθεση όπως προχωρήσουν σε αντιδράσεις με κάθε δυνατό μέσο σε περίπτωση υιοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου.

Newsroom K

Την έντονη αντίδραση των Γονέων προκάλεσε η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία προνοεί την κατάργηση των σχολικών εφορειών και την ανάληψη του έργου τους από τους Δήμους. Με κοινή ανακοίνωση των Συνομοσπονδίων Γονέων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, εκφράζουν την πρόθεση όπως προχωρήσουν σε αντιδράσεις με κάθε δυνατό μέσο σε περίπτωση υιοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου.

Οι Γονείς υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη απόφαση θα οδηγήσει το δημόσιο σχολείο σε μαρασμό από τη στιγμή που με τα υφιστάμενα δεδομένα «οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα προβλήματα που παρουσιάζονται στις δημαρχεύουσες περιοχές τους» όπως υποστηρίζουν σχετικά.

Εκφράζουν παράλληλα την απορία για ποιο λόγο προωθήθηκαν αλλαγές στον Περί Σχολικών Εφορειών Νόμο, και έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων, εάν στόχος του Κράτους είναι η διάλυση των Σχολικών Εφορειών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προβαίνουν επίσης στο ερώτημα «ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με τη μεταφορά στους Δήμους του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολείων, των κονδυλίων που παραχωρεί το κράτος για κάθε σχολείο αλλά και της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Σχολικών Εφορειών».

Η θέση των Συνομοσπονδιών των Γονέων αντικατοπτρίζεται στο ότι «επιζητούμε και επικροτούμε τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις Σχολικές Εφορείες, αλλά διαφωνούμε με την κατάργησή τους και την απορρόφηση τους από τους Δήμους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X