ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάντηση ΠΕΟ προς Υπ. Παιδείας για την επιστροφή στα σχολεία

Όπως αναφέρει η ΠΕΟ «μετά και από την παρέμβαση των Συντεχνιών, αυτά τα πρωτόκολλα δημιουργήθηκαν και κοινοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου 2020»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Απάντηση στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, που επικαλείται επιστολή της ΠΕΟ, η οποία στις 12 Μαΐου, έθετε υπόψη του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, Ντίνου Έλληνα, ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα υγειονομικά  πρωτόκολλα του αρμόδιου Υπουργείου ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, δεν έκαναν αναφορά σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και οι συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες, δίδει σήμερα η ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας «στην προσπάθεια του να απεκδυθεί των ευθυνών του, για τον απαράδεκτο χειρισμό που έγινε στο θέμα της επιστροφής στο σχολείο των παιδιών, που παρουσιάζουν δυσκολίες αυτομέριμνας, επικαλείται τη συγκεκριμένη επιστολή της ΠΕΟ».

Όπως αναφέρει η ΠΕΟ «μετά και από την παρέμβαση των Συντεχνιών, αυτά τα πρωτόκολλα δημιουργήθηκαν και κοινοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου 2020, και ως εκ τούτου, η ανησυχία που είχαμε εκφράσει θεωρήθηκε απαντημένη».
 
Η ΠΕΟ θεωρεί ότι η επίκληση σήμερα από τον κ. Προδρόμου της σχετικής επιστολής «είναι άστοχη και παραπλανητική», σημειώνοντας ότι «ενδεικτικό της σκοπιμότητας της αναφοράς του Υπουργού, είναι και το γεγονός ότι για να γίνει πιο πιστευτός ονοματίζει μόνο  την ΠΕΟ, ενώ παρόμοια επιστολή είχε απευθύνει και η ανάλογη συντεχνία της ΣΕΚ».  
 
«Για τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς, οι οποίοι είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα συγκεκριμένα παιδιά, την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το Υπουργείο και θα ήταν ορθότερο αντί να ψάχνει δικαιολογίες και προφάσεις, αυτή την ευθύνη να την αναλάβει», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X