ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Δεν είμαστε εμείς που ανεβάζουμε τους τόνους» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν είναι η ΟΕΛΜΕΚ που ανεβάζει τους τόνους, αλλά άλλοι τους ανεβάζουν με τη ρητορική που αναπτύσσουν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.

Αναφορικά με δηλώσεις στην Πάφο του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς όπως χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ. Χατζησάββας είπε: «Δεν είμαστε εμείς που ανεβάζουμε τόνους. Άλλοι ανεβάζουν με τη ρητορική που αναπτύσσουν».

ΠΟΕΔ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «τους πρώτους που ταλαιπωρεί το ίδιο το ΥΠΠΑΝ συνεπεία όλων όσων καταγράφουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι τους εκπαιδευτικούς».

«Αντί να τους υποβοηθά στο έργο τους, τους δυσκολεύει περισσότερο. Έτσι και για την ταλαιπωρία των παιδιών, των γονιών και της κοινωνίας η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο ΥΠΠΑΝ. Εξάλλου, η συνεχιζόμενη κρίση στον χώρο της Εκπαίδευσης φέρει την υπογραφή του κ. Χαμπιαούρη. Παραγνωρίζονται οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, επιχειρούνται διχαστικοί και διασπαστικοί τακτικισμοί σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, τη στιγμή που οι αποφάσεις λαμβάνονται με προχειρότητα, αγνοώντας απόψεις επιτροπών ή αρμοδίων. Η τυπική φράση "να χαμηλώσουν οι τόνοι" πρέπει να έχει περιεχόμενο, ουσία και να μην λέγεται, απλώς, για δημιουργία εντυπώσεων», πρόσθεσε.

Το ΥΠΠΑΝ, συνέχισε ο κ. Φυλακτού, «αντί να αφουγκράζεται τη βουή των τεκμηριωμένων αντιδράσεων και προβληματισμών από τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών και την κοινωνία , επικεντρώνεται στα παλαμάκια που κτυπούν μερικοί κοντά στα αυτιά του».

ΟΛΤΕΚ

Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι η ΟΛΤΕΚ είναι πρωτίστως ενοχλημένη από την απαξίωση που υφίσταται από τον Υπουργό Παιδείας τόσο σαν Οργάνωση όσο και σαν βαθμίδα εκπαίδευσης.

«Ενδεικτικού αυτού, είναι ότι ο Υπουργός ούτε καν μπήκε στο κόπο να απαντήσει οποιαδήποτε από τις επιστολές που του έχουμε αποστείλει διαχρονικά. Η ΟΛΤΕΚ πάντα έχει μια υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση και έτσι θα συνεχίσει ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Πιστεύουμε, όμως, ότι είναι ο Υπουργός που πρέπει να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να αποκλιμακώσει την ένταση, την οποία ο ίδιος έχει πυροδοτήσει», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ούτε την κοινωνία. Διακατέχεστε από το στο δρόμο παιδιών ένοπλα ανώτερου Θεού και θεωρείτε ότι ο ελιτισμός δικαιολογεί την υπερ-προνομιακή μεταχείριση που ήδη έχετε. Θα έρθει μια στιγμή που οι πολιτικοί θα ανέβουν στο ύψος των περιστάσεων και θα σας χειριστούν γι αυτό που πραγματικά είστε.

Ελένη Αγαθοκλέους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X