ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από το σχολείο η εξ αποστάσεως διδασκαλία για τους καθηγητές Λεμεσού και Πάφου

Θα αξιολογηθεί το σύστημα που ακολουθείται από το πρώτο κύμα της πανδημίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου επί του παρόντος δεν μεταβάλουν την πρακτική που ακολουθείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την υποχρεωτική παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες κατά τις ώρες διδασκαλίας. Το Υπουργείο Παιδείας για την ώρα δεν φαίνεται να μελετά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει ειδικές πρόνοιες για τους καθηγητές εκείνους που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινώς προς και από τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, επιτρέποντας την διεξαγωγή της εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις οικίες των καθηγητών. Ένα ζήτημα το οποίο θα αξιολογηθεί το επόμενο διάστημα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, έλεγαν πηγές του Υπουργείου Παιδείας στην «Κ».

Η φυσική παρουσία

Η αναγκαιότητα παρουσίας εκπαιδευτικών στα σχολεία Λεμεσού και Πάφου για την διεξαγωγή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας προέκυψε μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στις δυο επαρχίες. Στο ερώτημα το οποίο τίθεται από εκπαιδευτικούς που διαμένουν εκτός των δυο επαρχιών και είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα σχολεία τους, σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει:

-Η φυσική παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι επιβεβλημένη ένεκα της φύσεως της εργασίας τους η οποία δεν είναι μόνο η διδασκαλία.
-Βοηθοί διευθυντές, διευθυντές αλλά και καθηγητές είναι επωμισμένοι και με άλλα καθήκοντα. Για λόγους καλύτερου συντονισμού η φυσική παρουσία στο σχολείο είναι απαραίτητη.
-Οι σχολικές μονάδες διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και υποστήριξη για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης

Όπως τονίζεται το πλαίσιο τηλεκπαίδευσης είναι το ίδιο που εφαρμόσθηκε και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας 

Το ΥΠΠΑΝ εφαρμόζει τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και εξετάζει τα διάφορα ενδεχόμενα, επιπτώσεις και ζητήματα που αναφύονται, έχοντας υπόψη και το σύνολο της σχολικής χρονιάς.

Υπάρχει προγραμματισμός και έχουν σχεδιαστεί εναλλακτικές λύσεις, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όμως συν τω χρόνω αναλόγως των συνθηκών που δημιουργούνται. Θα πρέπει, επομένως, να αναμένουμε τη διαμόρφωση γενικότερα των συνθηκών στην εξέλιξη της σχολικής χρονιάς. Σε συνάντηση που θα έχει ο Υπουργός με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα παρουσιαστούν για συζήτηση και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για σκοπούς αναπλήρωσης διδακτικού χρόνου.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά την εκπαίδευση που προβλέπεται στο σύστημα της δημόσιας εκπαίδευσης και να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να δημιουργούνται από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας. Η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει και έχει θέσει στη διάθεση του ΥΠΠΑΝ πολύ σημαντικούς πόρους και για την ετοιμασία των σχολείων ως προς την υγειονομική προστασία, αλλά και για τον εξοπλισμό σε ηλεκτρονικές συσκευές και άλλες απαραίτητες εγκαταστάσεις.

Αυτές τις δύσκολες ώρες εκείνο που προέχει είναι με ψυχραιμία και υπευθυνότητα να τηρήσουμε τις οδηγίες ατομικής και συλλογικής υγειονομικής προστασίας και να αναπτύξουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση προκειμένου να αξιοποιούμε στο εξής την ψηφιακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση