ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απογοήτευση Εκπαιδευτικών Συμβούλων για βρετανικά πανεπιστήμια

Η ανακοίνωση των ΥΠΠΑΝ και ΥΠΕΞ μεταθέτει την ευθύνη στους φοιτητές που θα υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία, επισημαίνει ο ΚΣΕΣ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την απογοήτευσή του για την κοινή ανακοίνωση των Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με τους στρατεύσιμους φοιτητές της 2020 ΕΣΣΟ που θα σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο του 2021, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Συμβούλων Κύπρου (ΚΣΕΣ).

«Η ανακοίνωση των δύο Υπουργείων ουσιαστικά μεταθέτει την ευθύνη για τη διατήρηση των υφιστάμενων διδάκτρων στους φοιτητές οι οποίοι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία. Δυστυχώς, το κάλεσμα για μεμονωμένα αιτήματα φοιτητών μας σε διάφορα βρετανικά πανεπιστήμια για διατήρηση των διδάκτρων στα ίδια φετινά επίπεδα δεν αναμένεται να τύχει θετικής ανταπόκρισης, καθώς δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα με μια συντονισμένη προσπάθεια από μέρους της Κυβέρνησης», προσθέτει.

Ο ΚΣΕΣ καλεί, παράλληλα, τους πιο πάνω φοιτητές να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Συνδέσμου για βοήθεια στην επικοινωνία με το πανεπιστήμιο που έχουν επιλέξει ή με το πανεπιστήμιο στο οποίο επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση, με σκοπό τη διατήρηση των διδάκτρων στα ίδια επίπεδα με φέτος.

«Συνεχίζεται η επικοινωνία μεταξύ μελών του ΚΣΕΣ και πανεπιστημίων για ενημέρωση σχετικά με το εν λόγω θέμα με την παράκληση όπως αντιμετωπίσουν θετικά, αιτήματα από πελάτες φοιτητές μας για διατήρηση των διδάκτρων στα σημερινά επίπεδα», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση