ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποχή από τη θεματοθέτηση στις εξετάσεις τετραμήνου αποφάσισαν οι βιολόγοι

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

H Επιτροπή του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ καλεί τα μέλη του, που επρόκειτο να εργαστούν στις θεματοθετήσεις, να απέχουν από τη θεματοθέτηση στις εξετάσεις Α΄ τετραμήνου, σε όλες τις τάξεις του λυκείου, για το μάθημα της Βιολογίας.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Τρίτη, αναφέρεται πως ο Σύνδεσμος, έχοντας λάβει και τη στήριξη της ΟΕΛΜΕΚ, και μετά το πρόσφατο, συντριπτικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του κλάδου, κατά το οποίο το 90,5% των μελών τάχθηκαν υπέρ της αποχής από τη θεματοθέτηση στις εξετάσεις τετραμήνων καλεί τα μέλη του να απέχουν από τη θεματοθέτηση.

Αναφέρει επίσης πως όλες οι προσπάθειες και τα μέτρα που έχει υλοποιήσει την τελευταία περίοδο (δημοσιογραφική διάσκεψη, αρθρογραφία στα ΜΜΕ, τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή του θέματος, πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΑΝ, δίωρη στάση εργασίας), δεν ευαισθητοποίησαν το ΥΠΠΑΝ.

Προσθέτει ότι το Υπουργείο, σε σχέση με την εργαστηριοποίηση του μαθήματος, για τους δικούς του λόγους τηρεί στάση κωλυσιεργίας, υπεκφυγών και μετάθεσης ευθυνών, παρότι έχει διακηρύξει επανειλημμένα ότι αναγνωρίζει τα οφέλη που θα προέκυπταν για τους μαθητές από την πειραματική διδασκαλία της Βιολογίας και ότι προτίθεται να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της εργαστηριοποίησης του μαθήματος.

«Ως Βιολόγοι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους, ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος διδασκαλίας του μαθήματός μας, οφείλουμε να αγωνιστούμε για αυτό το ξεκάθαρα παιδαγωγικό θέμα», συμπληρώνει ο Σύνδεσμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση