ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτή είναι η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ

«Τα νέα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα, πρώτο θέμα που θα τεθεί δηλαδή, το Συνταξιοδοτικό», είπε ο νέος Πρόεδρος Θέμης Πολυβίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δουλειά πιάνει από τη Δευτέρα η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, με τα ηνία της Οργάνωσης να περνούν από σήμερα στα χέρια του Θέμη Πολυβίου.

Σήμερα το πρωί συνήλθε, στη Χοιροκοιτία, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, όπου και έχει εκλέξει τα 21 μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης και ακολούθως έγινε η εκλογή της νέας ηγεσίας της οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας των εργασιών της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, ο νέος Πρόεδρος της Οργάνωσης, Θέμης Πολυβίου, είπε ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρία η Γραμματεία και την ερχόμενη Πέμπτη το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, διότι, όπως ανέφερε, «τα νέα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα, πρώτο θέμα που θα τεθεί δηλαδή, το Συνταξιοδοτικό».

«Και μάλιστα έγινε και κατάθεση πρότασης για μέτρα, αλλά είπαμε ότι θα το δούμε την ερχόμενη Πέμπτη αφού προηγουμένως προσπαθήσουμε να έχουμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, διότι μας είχαν υποσχεθεί ότι ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα μας έστελναν πρόταση. Μπήκαμε στον Οκτώβρη, έχουμε 8 του μηνός και ακόμη δεν πήραμε οτιδήποτε. Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα και η πρώτη πράξη ουσιαστικά που θα κάνει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Φυσικά, συνέχισε ο κ. Πολυβίου, «έχουμε τα προβλήματα που προκύπτουν με την πανδημία, διότι ζώντας εμείς μέσα στα σχολεία, διαπιστώνουμε ότι παρά το ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα την ώρα του διαλείμματος, παρά το γεγονός ότι τρέχουμε τα παιδιά από πίσω και να τους φωνάζουμε αποστάσεις, προσέξετε, δεν τηρούνται αυτά τα πράγματα».

Σε παρατήρηση ότι παρουσιάζονται κάποια κρούσματα ενός σχολικών μονάδων, ο κ. Πολυβίου είπε ότι είναι ανησυχητικό το ότι άρχισαν τα κρούσματα μέσα στα σχολεία «και δεν ξέρω κατά πόσο θα επιδιώξουμε και μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να δούμε πώς άλλος μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση μέσα στα σχολεία».

Ερωτηθείς αν ως νέα Γραμματεία θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Πολυβίου απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως ως Πρόεδρος θα το δει τη Δευτέρα σε μια συνεδρία που έχει καλέσει για τα αλλόγλωσσα παιδιά. «Αλλά επίσημα σίγουρα θα πάμε να τον δούμε και ως Γραμματεία», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ποιοι απαρτίζουν τη νέα Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ εκτός από τον ίδιο ως Πρόεδρο, ο κ. Πολυβίου είπε πως Αντιπρόεδρος είναι Κώστας Χατζησάββας, Γενικός Γραμματέας ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Ταμίας ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Οργανωτικός ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, Βοηθός Γενικός Γραμματέας ο Στέλιος Κουτσίδης, Βοηθός Ταμίας Γιάννης Νικολαϊδης.

Ο κ. Πολυβίου είπε, επιπρόσθετα, ότι σίγουρα είναι δύσκολοι οι καιροί «και παρά το γεγονός ότι έγινε μια συμμαχία με τρεις κινήσεις, εκείνο που τονίστηκε από όλους σήμερα και ειδικά από μένα και θα προσπαθήσω να το τηρήσω ως κόρη οφθαλμού είναι ότι θα λειτουργήσουμε συναινετικά, να συνεργαστούμε όλοι, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν».

Παγκύπρια Συνδιάσκεψη

Σε δηλώσεις του νωρίτερα από τη Χοιροκοιτία, ο κ. Πολυβίου είπε ότι έχουν γίνει πολλές διαβουλεύσεις αλλά στο τέλος καταλήξαμε να γίνει μια συνεργασία μεταξύ των τριών κινήσεων Νέα Κίνηση, Προοδευτική και ΔΗΚΙ, ώστε να διοικήσουμε την ΟΕΛΜΕΚ αυτά τα τρία χρόνια.

«Ως Πρόεδρος της νέας κίνησης αναλαμβάνω την προεδρία την πρώτη χρονιά και στη συνέχεια θα με διαδεχθούν ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΙ και ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής. Θέλω να ξεκαθαρίσω από την πρώτη στιγμή ότι ανεξαρτήτως του εάν έγινε μια συνεργασία με τις τρεις κινήσεις, εγώ θα λειτουργήσω συναινετικά. Θα καλέσω όλους τους συναδέλφους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πάρα πολλά και σοβαρά και πρέπει όλα μαζί να αντιμετωπιστούν όπως έγινε στην περίπτωση του 2018 όταν 15 χιλιάδες εκπαιδευτικοί βγήκαμε στους δρόμους για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα», συμπλήρωσε.

Κληθείς να αναφέρει τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί είπε πως το πρώτο, που αντιμετωπίζουν περίπου δυόμιση χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης και άλλοι τόσοι της Δημοτικής, είναι το συνταξιοδοτικό.

«Είναι κρίμα συνάδελφοι που υπηρετούν στην εκπαίδευση, προσφέρουν τα ίδια με τους συναδέλφους τους να αφυπηρετούν χωρίς καμία κατοχύρωση», ανέφερε. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «έχουμε συναδέλφους που έχουν αφυπηρετήσει και δυστυχώς με βάση την απόφαση για να αλλάξει το συνταξιοδοτικό από το 2011, αυτοί οι συνάδελφοι δεν έχουν ούτε σύνταξη, ούτε Ταμείο Προνοίας, ούτε εφάπαξ ούτε τίποτε. Γι’ αυτό το θέμα είναι ομόφωνη απόφαση όλων».

Από κει και πέρα, σημείωσε ο κ. Πολυβίου, «υπάρχουν επίσης ένα σωρό εκπαιδευτικά προβλήματα. Είναι το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το υφιστάμενο σύστημα έχει χρεωκοπήσει και πρέπει να αλλάξει. Όμως δυστυχώς χρόνο με το χρόνο το αναβάλλουμε και εμείς θα απαιτήσουμε να υπάρξει ένα σύστημα δίκαιο για να μπορούν οι συνάδελφοι να αξιολογούνται σωστά».

Ακόμα, συνέχισε ο κ. Πολυβίου, «είναι τα προβλήματα των συναδέλφων των συμβασιούχων, των εκτάκτων, των αντικαταστατών που είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να δεχθούμε».

«Από κει και πέρα ό,τι προκύψει θα ζητήσω από τους συναδέλφους να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση