ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:57
 

Βανδαλισμοί σε σχολείο στη Λεμεσό (φωτο)

Άγνωστοι εισέβαλαν σε Γυμνάσιο και έβαλαν φωτιά σε υπολογιστές και θρανία

Του Νικόλα Πέτρου

Νέο περιστατικό βανδαλισμών εκτυλίχθηκε σε δημόσιο σχολείο στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής άγνωστοι εισέβαλαν σε Γυμνάσιο στη Λεμεσό προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές εντός και εκτός των αιθουσών του σχολείου.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται στις φωτογραφίες που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, οι δράστες έβαλαν φωτιά σε υπολογιστές και θρανία σε αίθουσες του σχολείου, ενώ έκαψαν και παγκάκια τα οποία βρίσκονται στην αυλή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Το νέο περιστατικό εγείρει εκ νέου το ερώτημα, πότε θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα ασφάλειας και υγείας, τα οποία εξήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την απαγωγή των δύο ανήλικων μαθητών από σχολείο στην Λάρνακα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Υπενθυμίζεται δε, πως το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει πως σε όλα τα σχολεία της δημοτικής εκπαίδευσης θα εισαχθούν σιδερένιες περιφράξεις, θυροτηλέφωνα στις εισόδους, κάρτες εισόδου- εξόδου προκειμένου να ελέγχετε ποιος παραλαμβάνει τον κάθε μαθητή, αλλά και φρουροί ασφαλείας για να περιφρουρούν τις εισόδους των σχολείων για μια ώρα κατά την άφιξη των παιδειών σε αυτά (7-8 π.μ.).

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Στη συνέχεια, μετά από αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ το Υπουργείο Παιδείας έδωσε το πράσινο φως να εισαχθούν σιδερένιες περιφράξεις και θυροτηλέφωνα και σε όλα τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης, κάτι όμως το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το Υπουργείο έχει εδώ και αρκετό διάστημα μεταβιβάσει στις σχολικές εφορείες το κονδύλι που αναλογεί στην κάθε μια από αυτές, ωστόσο, για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι ενέργειες για υλοποίηση της πλειοψηφίας των μέτρων δεν προχωρούν.

Tην εν λόγω στασιμότητα του ζητήματος κατέδειξε άλλωστε και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ο οποίος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Δεν είμαστε για τα καρναβάλια σ' αυτό τον τόπο; 6 μήνες μετά και παρά τις αποφάσεις του Υπουργικού, στο ίδιο έργο θεατές! Από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα το πρωί, 10 Μαρτίου, η τρύπα παραμένει η ίδια....Πάλι καλά που δεν μεγάλωσε θα μου πείτε! Ασφάλεια σε όλο της το μεγαλείο!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X