ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαδικτυακές Ιστορίες Ψυχικής Ανθεκτικότητας- Άδα Σταματάτου: Η ζωή μου με τον Γιάννη

Φροντίζοντας Ενήλικες με Αυτισμό

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας είναι μείζονος σημασίας στη χρονική περίοδο που διανύουμε, και μετά το πετυχημένο διαδικτυακό σεμινάριο με τον διακεκριμένο Ψυχοθεραπευτή και επισκέπτη καθηγητή του Πανεπιστημίου, Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη, συνεχίζει τη σειρά διαδραστικών διαδικτυακών ενεργειών του παρουσιάζοντας μια σειρά από πραγματικές ιστορίες ψυχικής ανθεκτικότητας. Η σειρά εγκαινιάζεται με τη διαδικτυακή συνέντευξη της Άδας Σταματάτου, διαχειρίστριας της σελίδας «Η ζωή μου με τον Γιάννη». Η συζήτηση θα έχει θέμα «Φροντίζοντας Ενήλικες με Αυτισμό» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 10 π.μ.

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής συζήτησης είναι η παρουσίαση των βιωμάτων και εμπειριών της κ. Άδας Σταματάτου, μητέρας του Γιάννη, ενός ενήλικα με αυτισμό, αλλά και η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ της ομιλήτριας και του κοινού. Ο Γιάννης, με την παρουσίαση στιγμών από την καθημερινή του ζωή, έχει γίνει το σύμβολο της εκπαίδευσης, επαγρύπνησης και κινητοποίησης της κοινωνίας για τη βαθύτερη αναζήτηση σε θέματα εκπαίδευσης, αποδοχής, ισότητας και στήριξης των δικαιωμάτων.

Η διαδικτυακή συζήτηση είναι δωρεάν και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς επίσης και σε φοιτητές και απόφοιτους προγραμμάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών. Κατά τη διάρκεια, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις στην κ. Σταματάτου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή εκ των προτέρων και να συμμετέχουν στη διαδικτυακή συζήτηση ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://frederick.zoom.us/webinar/register/5415893026284/WN_pkdeWg-LR0ucG4ZXyibWjQ.

Συντονιστής της διαδικτυακής συζήτησης θα είναι ο Δρ. Αλέξανδρος Αργυριάδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick στους τομείς της Ειδικής Αγωγής και Υγείας, ο οποίος δήλωσε: «Ο μήνας Μάιος με τη γιορτή της μητέρας (10/5) και τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας (15/5) έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους τη σημασία του οικογενειακού πλαισίου - και ιδιαίτερα κάθε μητέρας - στη στήριξη μελών που το έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα τα άτομα με νοητικές αναπηρίες χρειάζονται συνεχή υποστήριξη ή/και φροντίδα και την κύρια ευθύνη γι’ αυτήν αναλαμβάνουν οι γονείς.

Η μητέρα, ως πρωταγωνίστρια σε αυτή την υποστήριξη, αναλαμβάνει τον ρόλο της άτυπης φροντίστριας, η οποία μέσω της εμπειρίας της αποκτά γνώσεις και δεξιότητες που τροφοδοτούν την επιστήμη και ενισχύουν την εκπαίδευση ατόμων που ασχολούνται ως επαγγελματίες με τον χώρο της αναπηρίας, όπως π.χ. ειδικοί εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και πολλές ακόμη ειδικότητες. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η συζήτηση με τον κ. Σταματάτου θα είναι χρήσιμη και πολύτιμη στους φοιτητές μας αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ακούσει μια πραγματική ιστορία ψυχικής ανθεκτικότητας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση