ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διάλεξη του Δρος Ανδρέα Πουλλικκά για την ενεργειακή μετάβαση στο Πανεπιστήμιο Frederick

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Δελτίο Τύπου

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick και η Έδρα UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του Πανεπιστημίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακή Μετάβαση: Διεθνείς Καλές Πρακτικές και ο Κυπριακός Ενεργειακός Τομέας», τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Δρ Ανδρέας Πουλλικκάς, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και Διευθυντής της Έδρας UNESCO, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθούν η μακροπρόθεσμη ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ, η μετάβαση από την οικονομία του άνθρακα στην οικονομία του υδρογόνου και ο κυπριακός ενεργειακός τομέας. Στην ομιλία του, ο Δρ Πουλλικκάς θα αναφερθεί σε καλές πρακτικές για την εισαγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στα ηλεκτρικά συστήματα με σκοπό την περαιτέρω διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις πολύπλοκες αγορές ηλεκτρισμού και στην ανάγκη επανασχεδιασμού των ηλεκτρικών συστημάτων για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξής τους κατά την ενεργειακή μετάβαση. Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίζει ο Καθηγητής Γιώργος Καραγιώργης, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick.

Κατά την εκδήλωση, η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου θα τιμήσει τον Δρα Πουλλικκά για το σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό του έργο στον ενεργειακό τομέα. Ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής της Κύπρου επί σειρά ετών. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους/τις 2% κορυφαίους/ες επιστήμονες και στον κατάλογο του Stanford University με τους/τις 100 χιλιάδες κορυφαίους/ες ερευνητές/τριες παγκοσμίως. Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στο Πανεπιστήμιο Frederick και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), και στη βιομηχανία ως Βοηθός Διευθυντής στην Αρχή Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ). Είναι συντάκτης των έγκριτων διεθνών περιοδικών Discover Energy (Springer Nature) και Journal of Power Technologies, συντάκτης επιστημονικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και συγγραφέας δέκα βιβλίων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3NeMtnl (μέχρι 12 Μαΐου 2023).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση