ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διευκρινίσεις για το φοιτητικό επίδομα δίνει το Υπουργείο Παιδείας

Εκφράζεται η βεβαιότητα πως μέχρι το Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

Newsroom K

Διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα φοιτητικής χορηγίας έδωσε με ραδιοφωνικές τις δηλώσεις η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Η κ.Κωνσταντινίδου χαρακτήρισε αχρείαστη τη φιλολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα περί καθυστέρησης στη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας, παραπέμποντας το φαινόμενο στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που έχει ενώπιον τους οι επί καθήκοντι λειτουργοί. Όπως συγκεκριμένα σημείωσε η κ.Κωνσταντινίδου, για την υποβολή αιτήσεων είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία η 31 Μαρτίου 2019. Εντούτοις το Υπουργείο έδωσε και δυο παρατάσεις, η πρώτη μέχρι τις 10 Μαΐου και η δεύτερη εξέπνευσε στις 15 Ιουνίου. Μόνο κατά την περίοδο των παρατάσεων όπως δήλωσε η κ.Κωνσταντινίδου, υποβλήθηκαν 6000 επιπρόσθετες αιτήσεις, γεγονός που αναπόφευκτα αύξησε το φόρτο εργασίας.

Σε επικοινωνία που είχε η "Κ" με το Υπουργείο Παιδείας, διευκρινίστηκε πως οι αιτήσεις ανέρχονται συνολικά στις 22302 και εξετάζονται αναλόγως της ημερομηνίας υποβολής τους. Μέχρι στιγμής, περίπου οι μισές από αυτές έχουν ήδη εξεταστεί, διευκρινίζοντας παράλληλα πως όσοι εγκρίνονται, λαμβάνουν γραπτό μήνυμα στο κινητό με την ειδοποίηση εμβάσματος του ποσού στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα πως μέχρι τον Σεπτέμβριο η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Για όσους δεν προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί με την αίτηση, οι λειτουργοί προβαίνουν σε τηλεφωνική ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ενώ στην περίπτωση που μια αίτηση απορρίπτεται οι αιτητές ενημερώνονται και γραπτώς. Μέχρι στιγμής σύμφωνα πάντα με την κ.Κωνσταντινίδου απορρίφθηκαν 782 αιτήσεις γιατί ξεπερνούν τα όρια που θέτει η νομοθεσία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X