ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διευκρινίσεις Υπ. Παιδείας για την προδημοτική εκπαίδευση

Τι αναφέρει το Υπουργείο

ΚΥΠΕ

Οι γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 4 ετών και 6 μηνών, μη υποχρεωτικής εκπαίδευσης, τα οποία μέχρι σήμερα εξασφάλιζαν θέση σε δημόσια νηπιαγωγεία και αριθμούν τις 2.000, «θα πρέπει από τον Ιανουάριο 2023 να τα εγγράψουν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, καθότι δεν θα υπάρχουν πλέον θέσεις και δυνατότητα εγγραφής τους σε δημόσια σχολεία, αφού σε αυτά θα πρέπει να εγγραφούν όλα τα παιδιά υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης».

Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωση το του Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, «μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να απορρίψει την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Νόμου για την Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση».

Αναφέρει ότι «εάν τυχόν ο νόμος αυτός τεθεί τελικά σε ισχύ όπως έχει διαμορφωθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με το Άρθρο 4 (γ) του νόμου κατά τις εγγραφές που θα γίνουν στα μέσα Ιανουαρίου 2023 'τα παιδιά στην Προδημοτική εκπαίδευση φοιτούν σε δημόσια νηπιαγωγεία της περιφέρειας τους ή σε κοινοτικά νηπιαγωγεία'».

Επίσης, «σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις και το άρθρο 8 του νόμου, στην Προδημοτική Εκπαίδευση θα πρέπει να φοιτούν για το σχολικό έτος 2023-24 όσα παιδιά έχουν ηλικία από 4 ετών και 6 μηνών μέχρι 6 ετών».

Οπως αναφέρει το ΥΠΑΝ, «σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις, τον Ιανουάριο 2023 γονείς οι οποίοι είχαν μέχρι τώρα τα παιδιά αυτών των ηλικιών, σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα πρέπει να τα μετακινήσουν και να τα εγγράψουν σε δημόσιο ή κοινοτικό νηπιαγωγείο».

Παράλληλα, «οι γονείς με παιδιά αυτών των ηλικιών που θα τα εγγράψουν για πρώτη φορά σε νηπιαγωγείο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να κάνουν εγγραφή σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο».

Σημειώνεται ότι «μετά τις εγγραφές Ιανουαρίου 2023, αναλόγως της γεωγραφικής κατανομής και εφόσον κατά τόπους δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ενημερωθούν οι γονείς προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε κοινοτικά νηπιαγωγεία».

Όπως αναφέρει το ΥΠΑΝ, «στη βάση της έως τώρα γνωστής γεωγραφικής κατανομής και των αναγκών που καλύπτονται από κοινοτικά νηπιαγωγεία, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κάποιος αριθμός παιδιών υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης δεν θα είναι δυνατό να εγγραφούν σε σχολείο της εκπαιδευτικής περιφέρειας τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση