ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eκπαιδευτικoί απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων - Δυναμική διαμαρτυρία

Οι εργαζόμενοι μέλη της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους στο Προεδρικό

ΚΥΠΕ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας το απόγευμα, που ξεκίνησε με αυτοκινητοπομπή από το ΓΣΠ, πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στο Προεδρικό, όπου επιδόιθηκε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Οι εργαζόμενοι μέλη της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, που  κατέρχονται σε επ΄ αόριστον απεργία κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους στο Προεδρικό και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο φωνάζοντας συνθήματα. Σημειώνεται ότι την επ’ αόριστον απεργία στηρίζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.


 
ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, σε κοινή τους ανακοίνωση, χαρακτήρισαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας απόλυτα επιτυχή και έκαναν λόγο για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτή, απαιτώντας δυναμικά να καταργηθεί η άδικη μορφή απασχόλησης της αγοράς υπηρεσιών, η οποία εφαρμόζεται στα απογευματινά και βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα.
 
Από Δευτέρας, προστίθεται, οι εκπαιδευτικοί θα κλιμακώσουν περαιτέρω τα μέτρα μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους και σχετική ανακοίνωση για τα μέτρα αυτά θα γίνει εντός του Σαββατοκύριακου.
 
Στο ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητούν να «πάρετε ως κυβέρνηση την πολιτική απόφαση για την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα» που απασχολούνται χιλιάδες εκπαιδευτικοί.
 
«Η αγορά υπηρεσιών τους στερεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κυρίως το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας την περίοδο που δεν έχουν απασχόληση» συμπληρώνεται.


 
Οι εκπαιδευτικοί, προστίθεται, γνωρίζουν τις αλλαγές και τη μετεξέλιξη των αναγκών στην παρεχόμενη εκπαίδευση στα συγκεκριμένα προγράμματα και για αυτό ζητούν να δημιουργηθεί ένας ευέλικτος τρόπος εργοδότησης μισθωτής εργασίας, ο οποίος θα δίνει την ευκαιρία στον εργοδότη να προσλαμβάνει ανάλογα με τις δικαιολογημένες εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν κατά καιρούς στα διάφορα προγράμματα.
 
Σημειώνεται ότι έχει κατατεθεί πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας, τρόπος διευθέτησης των απολαβών που να μην αδικούν τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου με πρόσθετο κόστος.
 
«Δεν μπορεί όμως να γίνει αποδεκτή η άνιση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων στον ίδιο εργασιακό χώρο και έχουμε ξεκάθαρη θέση ότι η αγορά υπηρεσιών πρέπει να καταργηθεί για όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα» συμπληρώνουν.


 
Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για επίλυση του όλου θέματος, η οποία να λειτουργεί, προς όφελος της εκπαίδευσης, προς όφελος της οικονομίας, προς όφελος της κοινωνίας και να εφαρμόζεται δίκαιη μεταχείριση για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα συγκεκριμένα προγράμματα, καταλήγει το ψήφισμα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση