ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δύο νέοι κλάδοι στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Κριτήριο για το Υπουργείο οι ανάγκες της αγοράς εργασίας

Newsroom K

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με ανακοίνωση του την Πέμπτη (18/07), γνωστοποιεί πως από τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν δυο νέοι κλάδοι/ειδικότητες στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2019, το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί πως και επίσημα από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στις σχολικές μονάδες θα προστεθούν δύο νέοι κλάδοι, τους οποίους έχει ανάγκη η αγορά εργασίας, και ως στόχο έχουν να εφοδιάσουν τους μαθητές με τα απαραίτητα προσόντα για να εργοδοτηθούν σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποιεί το Υπουργείο, ο νέος Κλάδος «Ναυτιλιακά Επαγγέλματα» θα λειτουργήσει στην Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού. Στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου αυτού Κλάδου Σπουδών, θα προσφερθούν οι ακόλουθες ειδικότητες Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τα αναλυτικά προγράμματα των οποίων έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος Κλάδος «Ναυτιλιακά Επαγγέλματα» θα λειτουργήσει στην Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού. Στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου αυτού Κλάδου Σπουδών, θα προσφερθούν οι ακόλουθες ειδικότητες Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τα αναλυτικά προγράμματα των οποίων έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας:

• Ναυτικοί
• Μηχανικοί Πλοίων.

 Επιπρόσθετα με τον νέο Κλάδο Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, τον Σεπτέμβρη του 2019 θα λειτουργήσει η νέα ειδικότητα Θεωρητικής Κατεύθυνσης «Αισθητική» στην Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας

Μέσα από τις ενέργειες αυτές, το Υπουργείο αποσκοπεί μέσω των κλαδων αυτών να προσφερθεί η δυνατότητα στους απόφοιτους για συνέχιση των σπουδών τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ως επίσης και η ένταξη τους σε επαγγέλματα τα οποία έχει ανάγκη η αγορά εργασίας της Κύπρου, με σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X