ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εφάρμοσε το εμπάργκο η ΟΕΛΜΕΚ, για συκοφάντες κάνει λόγο ο Νικηφόρου

Δεν ξέρουμε που διαφωνεί η ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης

Newsroom K

Με αφορμή μια προγραμματισμένη τυπικής φύσεως συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, η ΟΕΛΜΕΚ εφάρμοσε την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη (19/09) αναφορικά με τη μη συμμετοχή σε συναντήσεις στις οποίες θα παρευρίσκεται ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης τους Κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων. Στη συνάντηση ήταν καλεσμένοι και οι οργανωμένοι γονείς οι οποίοι εκπροσωπούνταν από τον πρόεδρο Κυριάκο Νικηφόφορου. Όπως πληροφορείται η «Κ» η αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ παρουσίαστηκε στο Υπουργείο καταθέτοντας εγγράφως την απόφαση της Γραμματείας για μη συμμετοχή σε συναντήσεις παρουσία του κ. Νικηφόρου.

Κατατέθησαν εγγράφως επίσης οι θέσεις της οργάνωσης σε σχέση με το υπό συζήτηση θέμα και αποχώρησαν από το Υπουργείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κλίμα ήταν καλό χωρίς να παρατηρηθούν οι όποιες εντάσεις.

Να προσέλθουν σε διάλογο

Το πρωί της Παρασκευής (20/09) πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη και τις οργανώσεις των γονέων κατόπιν επιθυμίας των ιδίων. Κεντρικό θέμα συζήτησης οι εξελίξεις γύρω από τα τετράμηνα αλλά και οι στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών.

Ουδεμία γραπτή θέση της ΟΕΛΜΕΚ έχει κατατεθεί ενώπιον του αναφέρει ο Υπουργός

Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε πως «συζητήσαμε το θέμα με την αξιολόγηση του μαθητή» για να συνεχίσει πως «φεύγουμε από το υπουργείο Παιδείας ικανοποιημένοι». Ερωτηθείς κατά πόσον ο ίδιος έχει δει την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου για τα τετράμηνα, ο κ. Νικηφόρου απάντησε πως «παρόλο που δεν είμαστε αποδέκτες, την έχω δει και η εγκύκλιος είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου».

Αναφορικά με την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να απέχει από οποιαδήποτε συνάντηση παρευρίσκεται ο ίδιος, ο κ. Νικηφόρου απάντησε πως « την παγκύπρια συνομοσπονδία γονέων την εκπροσωπεί ο πρόεδρος της, και αυτό θα κάνω μέχρι την ημερομηνία που θα βρίσκομαι στη θέση αυτή», μην ξεφεύγοντας από τα πυρά του η Οργάνωση των καθηγητών για την οποία ανέφερε «αν ψάχνει για συκοφάντες ας ψάξει στους κόλπους της».

Από τη πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η αξιολόγηση του μαθητή για τετράμηνα « έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι αποτέλεσμα διαλόγου και κοινής συμφωνίας τα όσα έχουν ψηφιστεί». Συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, έχουμε καλέσει επανειλλημένα την ΟΕΛΜΕΚ να μας φέρει γραπτώς τις διαφωνίες της, μέχρι αυτή τι στιγμή δεν έχουν ανταποκριθεί, και ούτε ξέρουμε που διαφωνούν».

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα

Σε συνεδρία τη Δευτέρα (23/09) και ώρα 15:00 το απόγευμα, μεταφέρονται οι όποιες εξελίξεις αναφορικά με τα περαιτέρω βήματα στο θέμα των τετραμήνων. Η ΟΕΛΜΕΚ θα αξιολογήσει την πρωτοβουλία του προϊστάμενου της Υπηρεσίας Εξετάσεων ανά τετράμηνο Σπύρου Αντωνέλλου, η οποία στοχεύει στην εξομάλυνση της κρίσης.

Η Οργάνωση θα συζητήσει δύο θέματα επί τους συγκεκριμένου, και αφορούν αφενός το κατά πόσο θα γίνει αποδεκτή μια συνάντηση και υπό ποιους όρους, και αφετέρου ποιες οι συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν από μέρους του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα υπάρχει σύνδεση με χώρους της πανεπιστημιούπολης συμπεριλαμβανομένων των εργαστήριων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X